OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η τροπολογία Μάρδα για το «χακί συνταξιοδοτικό» θα επιβάρυνε διπλάσια τον προϋπολογισμό!

16/08/2015 - 12:19
Share on FacebookShare on Twitter

Η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να αιφνιδιασει τους στρατιωτικούς με την κατάθεση της τροπολογίας για το συνταξιοδοτικό είναι το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί και την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και το προσωπικό.

Το θέμα είναι ότι ακόμη μία φορά αιφνιδιάζεται αρνητικά το στράτευμα. Εκεί που το προσωπικό θα έπρεπε απερίσπαστα να είναι προσηλωμένο στο σκοπό που είναι εντεταλμένο από την πολιτεία και τους νόμους να υπηρετεί » προθύμως και άνευ αντιλογίας», έρχεται η συνημμένη τροπολογία στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό, να διαλύσει ακόμη μία φορά την ψυχολογία των Στελεχών απαξιώνοντας τα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη τους, τόσο στη φυσική όσο και στην πολιτική τους ηγεσία.

Το πιο παράδοξο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ποιο θα ήταν το πραγματικό κέρδος αυτής της ρύθμισης αν τελικά περνούσε όπως κατατέθηκε.

Ο πρόεδρος του Συλλογου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Γιάννης Αντωνιάδης μ΄ ένα μικρό κείμενο-σχόλιο θέτει τα ερωτήματα για την “ανεξήγητη” ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών:

Ερμηνευοντας τη νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας που κατατέθηκε από τον Αναπληρωτη Υπουργό Οικονομικών Δ.Μάρδα , διαπιστωνεται μια χρονική μετακύληση ως προς το καθεστως των αποστρατειων των στελεχών των Ε.Δ. , οπου με μέριμνα του Υπουργειου Εθνικής Άμυνας θα ρυθμιστει η αποχωρηση/αποστρατεια τους πριν το 58ο έτος της ηλικίας τους (προφανώς και θα προβλεφθεί , η δυνατότητα απο την υπηρεσία της μη εφαρμογής της «αυτεπαγγέλτου αποστρατείας» & της παραμονής τους στο στράτευμα, εφοσον το επιθυμούν & δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος κατάθεσης αιτησεως αποστρατείας, καθεστως όμως, που ισως γεννησει τεραστιους προβληματισμους και τασεις φυγης τους, προς αποφυγή αναίτιου «εγκλωβισμου» τους), ενω παράλληλα επέρχεται για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας & του Πυροσβεστικού Σώματος η εφαρμογή του μέτρου συνταξιοδότησεώς τους, κατά τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας τους ή με 40 έτη υπηρεσίας , εφόσον κατα την ημέρα δημοσιεύσεως του σχετικού νόμου, δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ :Ας μας εξηγησει όμως κάποιος ιθυνων-εισηγητης-αρμόδιος υπουργος , τι οικονομιες κλίμακας θα επιτυγχάνοντο με μια τροπολογία καταφωρα αδικη και ΑΝΤΙσυνταγματική (αφου καταπατουντο οχι μονο κατοχυρωμένα ΑΛΛΑ και θεμελιωμένα συνταξιοδτικά/ασφαλιστικά δικαιώματα και θα καταπέσει ΑΜΕΣΑ σύμφωνα με τ προβλεπόμενα στην Ε.Σ.Δ.Α.) ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΏΝ, θεωρείται δεδομένο πως η επιβάρυνση στον κρατικό Π/Υ θα ειναι σιγουρα διπλάσια , από οτι εαν εξακολουθούσε να ισχυει το υφιστάμενο καθεστως.


Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣΜΑΡΔΑΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert