Οι στρατιωτικοί στην πλειοψηφία τους δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαν στην λίστα των πολιτικών που συμπαθούν τους Δημήτρη Στρατούλη και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η στάση τους όμως στην υπόθεση της τροπολογίας για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών δεν μπορεί να μην αξιολογηθεί στα θετικά τους.
Την απόσυρση της τροπολογίας για το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου ζήτησε προς τιμήν του ο Δημήτρης Στρατούλης και επικαλέστηκε έξι λόγους για αυτό.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι:
1 Οι συνταξιοδοτικές διατάξεις δεν μπορούν να εισαχθούν ως τροπολογίες ή επιμέρους άρθρα, αλλά σε ειδικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, επί ποινή ακυρότητας μάλιστα,
2 παραβιάζεται άρθρο του Συντάγματος έχουμε ασυμβατότητα με υπερκείμενες ισχύουσες διατάξεις,
3 με την αναδρομικότητα της τροπολογίας, παραβιάζει την συνταγματική αρχή
4 παραβιάζεται και η αρχή χρηστής διοίκησης
5 υπάρχει σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ο καθορισμός κατωτάτου ορίου των συντάξεων θα πρέπει να βασίζεται σε μελέτη για το αναγκαίο μηνιαίο εισόδημα,
6 και τέλος πως υπάρχει γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πολλά από τα παραπάνω τα επικαλείται
Στη συνέχεια η Βουλή, προχώρησε σε ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός για το αν θα συζητηθούν οι δύο τροπολογίες και τελικώς ενεκρίθη η συζήτηση από την ολομέλεια παρά την εισήγηση της Επιτροπής των Προέδρων ,η οποία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την μη εισαγωγή των τροπολογιών λόγω αντισυνταγματικότητος ,με ψήφους 10 προς 10,υπερισχύουσας όμως της ψήφου της Προέδρου Ζωής Κωσταντοπούλου,η οποία εψήφισε κατά της εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση λόγω αντισυνταγματικότητος.
Εδώ υπενθυμίζεται ότι οι δύο τροπολογίες 232 και 233 προσετέθησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι έφτασαν στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής την 141545 Αυγ 2015.
Δυστυχώς το συνταξιοδοτικό χιλιάδων ανθρώπων ,υπαλλήλων του Δημοσίου και των Στρατιωτικών για άλλη μια φορά έτυχε επιδερμικής εξετάσεως ,αν δεν επεβλήθη από το εξωτερικό,όπως λένε ορισμένες κακκές γλώσσες.