Το “φάρμακο”, μεταξύ άλλων, με το οποίο κατορθώνει να “γιατρεύει” τον “ασθενή προϋπολογισμό” του Στρατού Ξηράς, παρουσίασε εχθές ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Πατέντες που στηρίζονται στην μεθοδική δουλειά αλλά και στην ευρηματικότητα του προσωπικού του, με τις οποίες επιτυγχάνονται εντυπωσιακές οικονομίες κλίμακος, που επιτρέπουν την αξιοποίηση των μειωμένων πιστώσεων σε άλλες δράσεις.
Πολύτιμη είναι η οικονομική «ένεση» που έχει δημιουργήσει η 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ). Οι εξοικονομήσεις που αποφέρει στον Στρατό Ξηράς, από την παραγωγή 14 φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας, που κατασκευάζει και χρησιμοποιούνται από το σύνολο του Ελληνικού Στρατού, ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μια μονάδα, άγνωστη στο ευρύ κοινό, και «καμουφλαρισμένη μεταξύ των διαφόρων βιομηχανικών κτιρίων, στην οδό Πειραιώς, που διαθέτει στις τάξεις της
δεξιά όπως κατεβαίνεις από Αθήνα προς Πειραιά και «έχει στις τάξεις της 18 αξιωματικούς – φαρμακοποιούς από τους οποίους οι 16 είναι διδάκτορες Φαρμακευτικής και οι άλλοι δύο υποψήφιοι διδάκτορες», όπως τόνιισε με έμφαση και υπερηφάνεια ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά την χθεσινή συνάντησή του για ανταλλαγή ευχών με τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ στη ΛΑΕΔ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τον πρύτανη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να πηγαίνουν εκεί να εκπαιδεύονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής.
Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός ΓΕΣ, στην αιχμή της δύσκολης αποστολής του Στρατού Ξηράς να επιτευγχθούν οικονομίες κλίμακος, βρίσκεται ο πιο πιστός…στρατιώτης. Για την ακρίβεια «στρατιωτίνα», που η «διμοιρία» με τους φύλακες της επιτρέπει στο ΓΕΣ, να εξοικονομεί 213.000 ευρώ το χρόνο.
Πρόκειται για ένα θηλυκό στρατιωτικό σκυλί αναπαραγωγής, ράτσας γερμανικού ποιμενικού, Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Στεφανή, μία τέτοια σκυλίτσα έχει γεννήσει 43 κουτάβια, τα οποία αξιοποιήθηκαν όλα από την υπηρεσία «και αυτή τη στιγμή εκτελούν καθήκοντα φρουρού σε 43 διαφορετικά σημεία και εγκαταστάσεις του Στρατού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.