Πυροτεχνουργοί: Εκκωφαντική σιωπή στα ερωτήματα που έχουν θέσει

Εκκωφαντική  σιωπή για τις αδικίες κατά των πυροτεχνουργών και τις περίεργες συσκέψεις για προσπάθεια αλλαγής του Νομοθετικού πλαισίου υπέρ του Μηχανικού.

Αξιωματικός που παρακολουθεί την υπόθεση γράφει και ρωτά:

Πολλές οι καταγγελίες για την άδικη υφαρπαγή αρμοδιοτήτων των πυροτεχνουργών από το Μηχανικό ( ΤΕΝΞ ) το τελευταίο διάστημα . Πολλά ειπώθηκαν, πολλά γράφτηκαν αλλά καμία απάντηση δε δόθηκε, ούτε υπάρχει καμία άμεση Διαταγή ή έστω ενημέρωση για την παύση της ισχύουσας τωρινής κατάστασης. Αντιθέτως πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες .

Συνεχείς επισκέψεις απόστρατου Ανώτατου αξιωματικού στο ΓΕΣ, ο οποίος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνουν οι αρμοδιότητες οι οποίες παρά το Νόμο έχουν αρθεί από τους πυροτεχνουργούς κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο ΓΕΣ.

Πολλές οι πιέσεις από άλλους παράγοντες για τη συνέχιση της άδικης κατάστασης και πολλές προσπάθειες για τη νομιμοποίηση όλων των ενεργειών που έχουν γίνει παρά τα αναγραφόμενα του Νόμου υπέρ του Μηχανικού.

Δεν πρέπει εφόσον έχει ενημερωθεί το ΓΕΣ να εξετάσει, να ερευνήσει και να πράξει άμεσα τα νόμιμα;

Γιατί  απόστρατος αξιωματικός εισέρχεται συνεχώς στο ΓΕΣ για το συγκεκριμένο θέμα;

Γίνονται συσκέψεις ή έχουν προγραμματιστεί για σχεδιασμό πρότασης αλλαγής του Νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα καλύπτει όλες τις παρά το Νόμο ενέργειες υπέρ του Μηχανικού χωρίς να απολογηθεί κανείς για το ποιοι και πως έγινε η υφαρπαγή αρμοδιοτήτων από τους Πυροτεχνουργούς και κρίθηκαν σε μια στιγμή ακατάλληλοι, ενώ ο Νόμος αναγράφει άλλα ;
Μήπως πιέζουν άλλοι παράγοντες, πιθανόν πολιτικοί, για συνέχιση της σημερινής κατάστασης και αν το κάνουν ποιοι είναι και με πιο δικαίωμα επεμβαίνουν;