Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο 31ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών στο Garmisch της Γερμανίας – Οι διμερείς συναντήσεις του

Το διάστημα από 10 έως 12 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, συμμετείχε στο 31ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών που διεξήχθη στο Garmisch της Γερμανίας, με μέριμνα της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF).

Στο Συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που αφορούν στην συνεργασία για την άμυνα στην Ευρώπη, συμμετείχε ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), Αρχηγοί Στρατών Κρατών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν «The Future of Warfighting – Building Combat Ready Forces Through Transformation».

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Αλβανία General Ilir Xhebexhia, τις ΗΠΑ General Alan George Randy, την Ιταλία Lieutenant General Carmine Masiello,  τη Ρουμανία Lieutenant General Ciprian Marin, την Φινλανδία Lieutenant General Pasi Valimaki, καθώς και με τον Εκπρόσωπο του Αρχηγού του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Brigadier Besnik Emini.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι προοπτικές διμερών συνεργασιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: