ΕΛΔΥΚ: Καταγγελίες για «άσεμνη πράξη» στρατιώτη σε φοιτήτριες

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, νεαρός στρατιώτης που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, φαίνεται να έχει μπει «στο στόχαστρο» των αρχών, έπειτα από καταγγελίες φοιτητριών που έγιναν εις βάρος του.

Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ έχει απασχολήσει τις κυπριακές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτήτριες έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες εις βάρος του για «επίδειξη γεννητικών οργάνων», με αποτέλεσμα ο νεαρός στρατιώτης να ανακριθεί από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, δύο 18χρονες φοιτήτριες από την Ελλάδα έκαναν καταγγελία και ακολούθησε και τρίτη καταγγελία από Κύπρια φοιτήτρια. Οι τρεις κοπέλες είναι συγκάτοικοι και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης δεν ήταν άγνωστός τους.

Ενημέρωση σε ΓΕΕΦ και ελληνικό ΓΕΣ

Είχε κάποια σχέση με τη μία φοιτήτρια και παραμένει αδιευκρίνιστο κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το συμβάν. Οι φοιτήτριες που κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία ζήτησαν να μην γίνει δίωξη αλλά απλώς να γίνει παρατήρηση στον νεαρό στρατιώτη.

Ο στρατιώτης εντοπίστηκε και ενημερώθηκαν το ΓΕΕΦ και η διοίκηση της ΕΛΔΥΚ, όπως και το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Ελλάδα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις και η υπόθεση θα αξιολογηθεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Θεωρείται πάντως απομακρυσμένο να κινηθεί ποινική διαδικασία καθώς υπάρχουν διμερείς συμφωνίες που αφορούν το στρατιωτικό προσωπικό της Ελλάδας και των άλλων ξένων χωρών.

Πηγή: Politis  / Φωτογραφία Intime News