OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΣ

Αποστρατεία Μανωλά: «Κάνατε μεγάλο λάθος κύριοι του ΥΠΕΘΑ»

27/02/2015 - 11:52
Share on FacebookShare on Twitter

Του Αντώνη Μυλωνάκη

Το σύστημα ήταν και είναι ισχυρότατο κομματικό και πελατειακό στις ένοπλες δυνάμεις. Η χαρακτηριστική φράση του Αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας του κ. Κώστα Ησυχου στη συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο. Μια μεγάλη αλήθεια που αποτυπώνει την αδυναμία μιας πολιτείας ,ενός ευρωπαικού κράτους να ξεφύγει απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , που τόσο πολύ έχουν βλάψει μια μεγάλη και έντιμη κοινωνική ομάδα όπως είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και κατ΄επέκταση τη πατρίδα μας σε δύσκολες στιγμές.

Μια αλήθεια που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ απο μίζες και υπερκοστολογήσεις στα εξοπλιστικά , μιά αλήθεια που κόστισε ανθρώπινες ζωές χωρίς λόγο και το μεγάλο φιάσκο για τη χώρα  μας στα Ιμια.Και εξηγούμε. Σύνηθες το φαινόμενο αλλαγής των Αρχηγών Επιτελείων σ΄όλο το κόσμο  όταν έρχεται η ώρα τους ή όταν είναι ανεπαρκείς. Δεν είναι όμως σύνηθες η αλλαγή κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση. Στη πατρίδα μας το είδαμε κι αυτό. Τέσσερις αρχηγοί του ΓΕΣ σε δύο χρονια, όσες δηλαδή και οι κυβερνήσεις κατα τη διάρκεια της κρίσης . 

Αυτό είναι σοβαρή αντιμετώπιση στελεχών πιστεύει κάποιος και προς όφελος του στρατού ; Αναμφίβολα όχι για σοβαρούς λαούς που θέλουν αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις και όχι το στρατό κομματικό όργανο στα χέρια των εκάστοτε πολιτικών και κυβερνήσεων.
 
Είναι ή δεν είναι το κομματικό και πελατειακό αυτό σύστημα εκείνο το οποίο ευθύνεται για τη διαπλοκή και τη μεγάλη απάτη στα εξοπλιστικά;Αν υπήρχαν αρχηγοί ανεξάρτητοι και όχι υποταχτικοί θα υπέγραφαν τα θέλω …Τσοχατζόπουλου , Παπαντωνίου ή του κάθε φορά υπουργού; Αν δεν ήταν πελατειακό θα είχαμε τον επανελθόντα απο τα πράσινα κομματικά γραφεία Ναύαρχο Λυμπέρη να είναι ανήμπορος και χωρίς προσωπικότητα διαχείρησης της μεγάλης κρίσης στα Ιμια που τελικά εκτός απο γκρίζες ζώνες που ……κερδίσαμε ,χάσαμε και τρία παλληκάρια απο εγκληματικά λάθη και παραλείψεις;Αν δεν ήταν πελατειακό θα είχαμε παγκόσμιο φαινόμενο Αρχηγού ΓΕΕΘΑ να τιτιβίζει κάθε τόσο την ώρα που το προσωπικό του υποφέρει;Να τιμωρεί αξιωματικούς επειδή έχουν τις απόψεις τους; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλά δυστυχώς είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και συγχρόνως το μεγάλο και διαχρονικό ΕΓΚΛΗΜΑ. 

Οπως και στις παρούσες κρίσεις το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν η αποστρατεία ενός μεγάλου και ΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ. Οχι ότι ο νέος αρχηγός δεν είναι ικανότατος και εξαιρετικός . Είναι και παραείναι. Οπως έγραψε και ο πολύ καλός στρατιωτικός συντάκτης ο Πάρις ο Καρβουνόπουλος το μεγάλο έγκλημα του Χρήστου Μανωλά ήταν ότι βρισκόταν πάντα ΠΑΝΩ απο τον μέσο όρο στις ένοπλες δυνάμεις. Και έπρεπε να εξαφανιστεί.Απλά γιατί είχε γνώση και γνώμη που μπορούσε να την αποδείξει και να πεί ανετα ,μα πολύ ΑΝΕΤΑ και ένα ΟΧΙ. Αυτό δυστυχώς είναι ΕΓΚΛΗΜΑ στο στρατό ακόμα και σήμερα.Παραμένουν οι υποταχτικοί ,οι κουτσουμπόληδες ,οι επανελθόντες απο κομματικά γραφεία ,οι άνθρωποι που ήταν πάντα δίπλα σε πολιτικούς   και είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Το τελευταίο είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και συγχρόνως το μεγάλο λάθος της νέας πολιτικής ηγεσίας , που εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει ,αν ρωτήσει στρατευμένους και στελέχη . Δυστυχώς κύριοι υπουργοί άμυνας της νέας κυβέρνησης ήταν το μεγάλο σας λάθος και θα σας συνοδεύει μια ζωή.

Tags: Α/ΓΕΣΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΚΡΙΣΕΙΣΜΑΝΩΛΑΣ

Related Posts

βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
306 ΒΤΕ
ΓΕΣ

Το 306 ΒΤΕ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας τους για 5 χρόνια

10/12/2025 - 16:34
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert