Αρχηγός ΓΕΣ θα μπει, Α/ΓΕΣ θα βγει…

Τα ελληνοτουρκικά και ειδικά η αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο με τα μαζικά κύματα λαθρομεταναστών θα είναι το θέμα της ενημέρωσης που θα κάνει ο Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος,στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η πρόσκληση στον Α/ΓΕΣ ,έφθασε μετά από την ολοκλήρωση του ταξιδιού του Προέδρου στη Βουλγαρία. Ο Α/ΓΕΣ θα τον ενημερώσει αναλυτικά για τον αυξημένο αριθμό λαθρομεταναστών που έχουν περάσει από τον Έβρο από τις αρχές του χρόνου.Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά πλέον τις 25000. Μόνο τον Αύγουστο η αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 ήταν 535%!

Ο αντιστράτηγος Φράγκος θα τον ενημερώσει και για τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται,όπως για παράδειγμα η διαπλάτυνση των υπαρχόντων αντιαρματικών τάφρων.

Ο Πρόεδρος παρακολουθεί στενά τα θέματα άμυνας και ασφάλειας και είναι λογικό να καλεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου που έχει γνώση της περιιοχής του Έβρου.Παρόλα αυτά η επιλογή του να καλέσει τον Α/ΓΕΣ και όχι τον Α/ΓΕΕΘΑ,έχει προκαλέσει «σούσουρο» στους διαδρομους του Πενταγώνου που ήδη κυριαρχεί η φημολογία για τη πιθανότητα αλλαγής φρουράς στο ΓΕΕΘΑ.

Η σεναριολογία που αναπτύχθηκε το Σαββατοκύριακο ικανοποιούσε κάθε φαντασία. Άλλοι υποστήριζαν ότι ο Α/ΓΕΣ, διαθέτει «άκρη» εντός το Προεδρικού Μεγάρου,άλλοι υποστήριζαν ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο έγινε με την έγκριση του υπουργού Άμυνας κι άλλοι έφθαναν στο σημείο να θεωρούν το ραντεβού ως ...επίσημο χρίσμα προς τον Φ.Φραγκούλη για την αρχηγία του ΓΕΕΘΑ!

Ωστόσο,όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν σκέφτεται να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή,ούτε καν διορθωτική κίνηση στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας των ΕΔ. Όσοι ανησυχούν λοιπόν καλό είναι να ηρεμήσουν.