Μεθοδικά συνεχίζεται η προετοιμασία για την μετακόμιση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» από το Βόλο σε νέες εγκαταστάσεις στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας από την πλευρά της Αμφιάλης.
Η νέα έδρα του επίλεκτου σχηματισμού του Στρατού Ξηράς προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη καθώς όπως υπογράμμιζε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Η σκέψη είναι να κατέβει κοντά στα μέσα που θα την κινήσουν. Δεν ισχύει πουθενά αυτό να πρέπει να κάνεις δώδεκα ώρες για να πας να παρεις το τμήμα σου.»
Όπως πρόσθετε με νόημα το πρόζεκτ αφορά στη μεταφορά της μισής δύναμης στο Στόλο αποκτώντας έτσι το επιχειρησιακό πλεονέκτημα να έχει δίπλα της, την μεταφορική ικανότητα των αρματαγωγών. Η ίδια πηγή ενημέρωσης που παρακολουθεί από κοντά τον σχεδιασμό που εκπονείται υπογράμμιζε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υπαγορεύεται από αυστηρά δεδομένα.
Διευκρίνιζε χαρακτηριστικά: Το να μεταφερθεί ένας σχηματισμός επιπέδου ταξιαρχίας είναι ένα θέμα. Από το να κλείσεις το ρεύμα μέχρι να παραδώσεις τους χάρτες, ή να μεταφέρεις τον οπλισμό σου, ή να φορτωθούν τα υλικά σου και να δημιουργήσεις τα υπόστεγά σου, είναι μια διαδικασία που βεβαίως θέλεις και χρήματα.»
Ήδη με βάση την προβολή των στοιχείων και οι οικονομοτεχνικές μελέτες προϋπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν περίπου 500.000 ευρώ για την ανέγερση των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την Ταξιαρχία. Επιπλέον όπως σημείωνε με νόημα αναφορικά με την χωροταξία:
Η ιστορία της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας»
Η 32η ΤΑΞΠΝ συγκροτήθηκε επισήμως με την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού μετά το τέλος των δύο Βαλκανικών πολέμων, που προέβλεπε τη συγκρότηση 42 Συνταγμάτων Πεζικού (1ο – 42ο) από τα οποία τα πέντε τελευταία ήταν τα Συντάγματα Ευζώνων.
Ωστόσο όμως τα πρώτα γραπτά στοιχεία του 32ου ΣΠ υπάρχουν από το 1919 και μετά όταν συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία του ΕΣ. Ακολούθως συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του ΕΣ στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στις πολεμικές επιχειρήσεις του αιματηρού Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου, ενώ 32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών με αλλαγή αποστολής ονομάστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας, όπου έδρευε στην περιοχή της Αττικής.
Μετά την μεταπολίτευση μεταστάθμευσε στο Βόλο που παραμένει ως σήμερα, ενώ αργότερα αναβαθμίστηκε και μετονομάστηκε σε 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ονομασία που φέρει ως σήμερα με την ίδια αποστολή.