Γερμανία: Απο τον Β’ Παγκόσμιο στο σήμερα – Εντυπωσιακά πλάνα

Οι εικόνες του παρακάτω βίντεο ειναι τραβηγμένες στο ίδιο σημείο, αλλα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Το βίντεο καταφέρνει με αυτο το μοντάζ να «συγκρίνει» την Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την Γερμανία του σήμερα. Αυτο δημιουργεί βέβαια και κάποια ερωτήματα καθώς οταν βλέπει κανείς το ναζιστικό παρελθόν πλάι στα πλάνα της σημερινής Γερμανίας δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί πώς θα ήμασταν σήμερα εαν η Γερμανία δεν έχανε τον πόλεμο.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους ένοπλη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας, στην οποία ενεπλάκη η πλειονότητα των εθνών, που πάλευαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημαντικά θέατρα πολέμου, και που κόστισε περίπου 55,5 εκατομμύρια ζωές. Άρχισε στις 7 Ιουλίου 1937 στην Ασία και στις 1 Σεπτεμβρίου 1939 στην Ευρώπη και τελείωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 1945.

Η σύγκριση των δυο χρονικών περιόδων (του σήμερα και του τότε)  και η δημιουργία της ιστορικής συνέχειας με την χρήση απλών φωτογραφικών πλάνων ειναι εντυπωσιακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου απο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο: Η παράδοση των Γερμανών στα Αμερικάνικα στρατεύματα