Ξέσπασμα Βερύκιου κατά «ναυταίων», με αφορμή τη συνέντευξη Χρηστίδη – Μαζαράκη

Δεν είδαν όλοι θετικά τα όσα είπαν οι ναύαρχοι στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ , “Νέοι Φάκελλοι”. Και πρώτος απ΄ αυτούς ο συνάδελφος Δήμος Βερύκιος ,ο οποίος έκανε ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια εναντίον των “ναυταίων” γενικά.

Απ΄ όσα προλάβαμε να απομαγνητοφωνήσουμε από την χθεσινή του εκπομπή προκύπτει …κάθετη αντίθεση. Κι επειδή εδώ προσπαθούμε να δημοσιεύουμε τα πάντα ιδού το σχόλιό του:

“ Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει χτυπήσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο το έμψυχο δυναμικό, όσο και τον βαθμό διαθεσιμότητας των μέσων που διαθέτει.

Στις μέρες μας – που η κοινωνία διψάει για αίμα- αποσιωπάται μία αλήθεια… Μία πραγματικότητα… ΟΤΙ η οικονομική κρίση βρήκε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΠΑΝΙΣΧΥΕΣ και πλήρως εξοπλισμένες με τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που δεν τα έχουν άλλοι μεγάλοι δυτικοί Στρατοί…
Θα μου πείτε ότι μας στοίχισαν ο “κούκος – αηδόνι” και αυτές οι αγορές συνετέλεσαν στην οικονομική κατάρρευση της χώρας. Δεν αντιλέγω , ωστόσο τα οπλικά συστήματα μας έμειναν και μπορείς να πεις ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι…

Προβλήματα συντήρησης και εύρυθμης λειτουργίας του υπάρχοντος οπλοστασίου υπάρχουν και τους τρεις Κλάδους, όχι μόνο στο Ναυτικό, όπως χτες πρόβαλαν οι ΦΑΚΕΛΟΙ του Αλέξη Παπαχελά.

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι ότι αγαπητοί Ναυταίοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συντεχνιακά και όχι Διακλαδικά… Μια ζωή επιχειρούν να επιλύουν τα προβλήματα τους μέσα από το κλειστό κλαμπ που έχουν φτιάξει με τις δεξιώσεις , τις δημόσιες σχέσεις και τις άκρες που φροντίζουν να έχουν στο σύστημα.

Οι Ναυταίοι έχουν πλοκάμια και απλώνονται σαν το χταπόδι μέσα στην κοινωνία,. Διατηρούν πιστά τις παραδόσεις. Κάνουν καλούς γάμους, παίρνουν προίκα μεζονέτα και ρόλεξ, κυκλοφορούν άνετα στα σαλόνια και επιτυγχάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Αλληλοϋποστηρίζονται και αναπτύσσουν μια δεύτερη καριέρα μετά το Ναυτικό.

Εδώ υπάρχει και άλλο ένα μυστικό. Όλα τα παιδιά της πλουτοκρατίας στο Ναυτικό υπηρετούν με αποτέλεσμα να “δένονται” με τους νεαρούς αξιωματικούς που τους ”καμακώνουν” όπως και την προίκα της μέλλουσας συζύγου…

Ο πλούσιος ναύτης “υιοθετεί” τον καριερίστα Ναυταίο και συνήθως νοιάζεται γι αυτόν… Του λύνει διάφορα προβλήματα καθημερινότητας, όπως προβολή – καλή ώρα- ή τον προσλαμβάνει στην δούλεψή του όταν αποστρατεύεται… Οι περισσότεροι απόστρατοι του Ναυτικού που εργάζονται σήμερα σε εφοπλιστικά γραφεία βρίσκονται εκεί διότι είχαν συνυπηρετήσει με τους γιους των εφοπλιστών….

Αυτά όλα τα κόλπα είναι άγνωστα στους Αεροπόρους και πολύ περισσότερο στους Στραταίους οι οποίοι μια ζωή είναι με το άρβυλο και κάνουν “αέρα” στα βουνά….

Όσο για τους Αεροπόρους κάτι μπορεί να γίνει. Διότι είναι ένας Κλάδος που έχει απεριόριστη αίγλη στην νεολαία και το θέμα πουλάει. Αυτό που πάνε άκλαυτοι είναι του Στρατού.
Πως λοιπόν ο έρμος ο Στρατός θα βρει τις άκρες να προβάλει τα προβλήματα του στην τηλεόραση , αφού δεν έχει ούτε προίκα, ούτε ρόλεξ παρά μόνο Φόλεξ…”

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απάντησε και τι δεν απάντησε ο Α/ΓΕΝ στην «καταιγίδα» Χρηστίδη -Μαζαράκη

» Πυρπολητές » – Χρηστίδης – Μαζαράκης έβαλαν φωτιά στην κυβέρνηση – Όλα όσα είπαν στην tv

«Απέναντι» ο πρώην και ο νυν Α/ΓΕΝ – Χρηστίδης εναντίον Αποστολάκη – ΒΙΝΤΕΟ οι συνεντεύξεις