Τα «πιλάφια» του ΠΝ απαντούν μέσα από τα κύματα του Αιγαίου – Σάλος με δημοσίευμα

Τα “πιλάφια” του Πολεμικού Ναυτικού όπως με ανεξήγητη αλαζονεία αποκαλεί μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα τα στελέχη του ΠΝ έσωσαν άλλη μια ανθρώπινη ζωή. Με ισχυρούς ανέμους και μεγάλη θαλασσοταραχή…τα “πιλάφια” όπως απαξιωτικά τους χαρακτήρισε ο συντάκτης του δημοσιεύματος από την ασφάλεια του γραφείου του, κατόρθωσαν αυτό που δεν μπόρεσε ούτε το λιμενικό ούτε τα εμπορικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή. Να σώσουν έναν βρετανό που με το σκάφος του βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο δυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ που βγήκε την ώρα που οι εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει, “τις πρωινές ώρες Σαββάτου , η κανονιοφόρος ΚΑΣΟΣ ανέλαβε καθήκοντα Τακτικού Διοικητή σε επιχείρηση Έρευνας Διάσωσης κιινδυνεύοντος ιστιοπλοϊκού με έναν επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ρόδου.
Η κανονιοφόρος ρυμούλκησε το εν λόγω ιστιοπλοϊκό σε περιοχή πλησίον ν. Ρόδου, όπου μεσημβρινές ώρες το παρέδωσε σε αλιευτικό σκάφος”.

Διαβάζεται πολύ εύκολα, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Και είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο από το να γράψεις ένα δήθεν αιχμηρό σχόλιο μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις έναν υπουργό.

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός «αφοπλισμού» και κατάρρευσης του «κοινωνικού έργου» των Ενόπλων Δυνάμεων