Πολεμικό Ναυτικό: Οι αιτήσεις αποστρατείας από την Φ/Γ «ΥΔΡΑ» δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση Prosperity Guardian

Το Πολεμικό Ναυτικό διαψεύδει τα δημοσιεύματα που συνδέουν τις παραιτήσεις στελεχών του στόλου με την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην πολυεθνική επιχείρηση Prosperity Guardian, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του ΠΝ, «ο αριθμός του προσωπικού της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή Μονάδας ΠΝ στην αποστολή PROSPERITY GUARDIAN. Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του ΠΝ εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα».

Επιπλέον, τονίζουν ότι ο αριθμός των 17 στελεχών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, αφορά σε παραιτήσεις και αιτήσεις παραιτήσεων εν εξελίξει για το χρονικό διάστημα από 1/1/2023 έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕΣ έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα των παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενη επιστολή που έστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), η οποία αναφερόταν ειδικότερα στην φρεγάτα ΥΔΡΑ. 

Όπως τονίσαμε νωρίτερα σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό διαψεύδει κατηγορηματικά πως οι εν λόγω παραιτήσεις έγιναν το τελευταίο διάστημα και τις αποσυνδέει εντελώς από τις αναφορές για συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην πολυεθνική επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι παραιτήσεις αυτές έχουν γίνει σε βάθος χρόνου.