Πολεμικό Ναυτικό: Έρχονται εκσυγχρονισμοί; Τι προκύπτει από τις ομιλίες ΥΕΘΑ – Α/ΓΕΝ

Τι ακριβώς ετοιμάζουν στο Πολεμικό Ναυτικό; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και ο Α/ΓΕΝ στις ομιλίες τους στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την εορτή του Αγίου Νικολάου μίλησαν για “σχέδια που θα δώσουν νέες δυνατότητες στο ΠΝ”.
Ο Αβραμόπουλος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

“Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η Κυβέρνηση, σε συνεργασία πάντοτε με τη στρατιωτική ηγεσία, έχουμε τον τελευταίο καιρό, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος, ενσκήψει με πάρα πολύ ενδιαφέρον πάνω στα ζητήματα που αφορούν στο Πολεμικό μας Ναυτικό και όχι μόνο.
 
Τα σχέδια που έχουμε εκπονήσει θα δώσουν νέες δυνατότητες για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τη διατήρηση των ήδη υπαρχουσών δομών του, αλλά και με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών  στο όνομα των αποστολών που μας αναθέτει η διεθνής κοινότητα, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στη δική του ομιλία είπε:

“… σε συνεργασια με την πολιτικη ηγεσια του υπουργειου Εθνικης Αμυνης και με την ηγεσια του ΓΕΕΘΑ, καθημερινα κανουμε πραξη την υποστηριξη και τον εκσυγχρονισμο των υπαρχοντων μοναδων. Περα απο αυτο, με πλανο και στοχευομενες κινησεις, προβαινουμε στις καταλληλες ενεργειες για τις απαραιτητες προσθηκες στον Στολο μας”.

Μυρίζουν εκσυγχρονισμοί; Η αλήθεια είναι ότι και σκέψεις και σχέδια και προτάσεις υπάρχουν. Αυτό που μένει βέβαια να επιλυθεί και είναι και το πιο δύσκολο είναι να βρεθούν χρήματα για να γίνουν.

Διαβάστε ακόμη:

Η διαχρονική σημασία της Ναυτικής Ισχύος – Ένας εξαιρετικός ιστορικός γράφει με αφορμή την εορτή του ΠΝ

«Θανάσιμος»…πιγκουϊνος! Το ΒΙΝΤΕΟ από τις βολές του Πολεμικού Ναυτικού στη Κρήτη