Νίκος Φωστιέρης: Αιώνιος ναύαρχος παντοτινός δήμαρχος!

Η φωτογραφία απο την ορκομοσια του νέου δημάρχου Αμοργου ναυάρχου Νίκου Φωστιερη. Ο ναύαρχος επανέρχεται στην Δημαρχία της Αμοργου για να εκτίσει 3η θητεία ! Την προηγούμενη τριετία είχε χάσει τις εκλογιες για μια μονο ψήφο , ενώ στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου εξελέγη και πάλι πανηγυρικά απο την πρώτη Κυριακή !

Και για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν τι εστι Φωστιερης. Ειναι σειρά με τον Γρηγόρη Δεμεστιχα και μέλος της ομάδας των ναυάρχων που παραιτηθηκαν το 1993 οταν η νεοσύστατη τότε κυβέρνηση του Αν. Παπανδρέου τοποθέτησε ως αρχηγο ΓΕΕΘΑ τον ναυάρχο Χ. Λυμπερη μέλος της Κ. Ε του ΠΑΣΟΚ !!!
Ο ναύαρχος Φωστιερης αποστρατευτηκε ως υπαρχηγος ΓΕΕΘΑ και ηταν απο τους αγαπημένους ναυαρχους τόσο του Ι. Βαρβιτσιωτη όσο και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβακη και του ΓΕΝ Η. Δρικου.
Μαλιστα τις μέρες της «ανταρσίας των γαλαζιων ναυάρχων» ο τότε υπουργος Αμυνας Γ. Αρσενης μέσω του υπασπιαστη του Γ. Ροιδη επιχείρησε να αποτρέψει τον Φωστιερη να παραιτηθεί διότι η κυβέρνηση σκόπευε να τον κάνει αρχηγο ΓΕΝ καθ´οτι θεωρούνταν ως μετριοπαθείς . Ομως ο ναύαρχος Φωστιερης ακολούθησε την «αρμαδα» των γαλάζιων ναυάρχων που εν συνέχεια επανδρώσουν τα διοικητικά πόστα των Media …
Τραγική ειρωνία ! Ο ναύαρχος Φωστιερης ως υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συντάξει την ναυτική στρατηγική μέσω της οποίας διαφαίνονταν τόσο η σημασία ασφαλείας των θαλάσσιων Οδών όπως σήμερα προσδιορίζεται απο το ΝΑΤΟ και τους αμερικανούς Καθώς και ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας να ελέγχει τα περάσματα σε ολόκληρο το Αιγαίο. Είκοσι χρονια μετα η ναυτική στρατηγικη του ΓΕΕΘΑ παραμένει η ίδια και επιβεβαιώνεται καθημερινώς. Για παράδειγμα το τουρκικο Πολεμικό Ναυτικό διαρκώς αναβαθμίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραβιάζουν τα εθνικά χωρικα ύδατα όχι μονο στο στενο του Καφηρεα και στην Τζια αλλα τελευταια έκοβαν βόλτες και σε απόσταση αναπνοής απο τις ακτές της Αμοργου στριφογυριζοντας σαν την «μύγα» στο ρουθούνι του ναυάρχου.
Προς το παρών ο Δημαρχος με τα «γαλονια» δεν ζητάει κανόνια απο τον Δ . Αβραμοπουλο αλλα εφεδρους γιατρούς για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού.
Ειναι η μοίρα των ελληνικών νησιών : Να τα πολιορκούν οι Τούρκοι και να τα αφήνουν στην τύχη του οι μανδαρινοι του Αθηνοκεντρικου κράτους .