Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη – Ποιοι αγώνες και νεκροί λείπουν

Τι λείπει από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη; Οι θαλάσσιοι αγώνες του Έθνους και οι νεκροί τους που είναι χιλιάδες. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους νεκρούς του ΠΝ αλλά και στο Εμπορικό Ναυτικό. Ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι
στον Ατλαντικό υπήρξαν 2500 νεκροί Έλληνες;

Το θέμα απασχολεί σοβαρά κι έχει βάση. Πολλοί φορείς το έχουν θέσει στο παρελθόν και πληροφορίες λένε ότι τώρα το επαναφέρουν οι άνθρωποι του Άλσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης.

 Η άποψη ότι δεν μπορούν να αγνοούνται Ναυμαχίες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής ιστορίας αλλά και των θαλασσίων θεάτρων επιχειρήσεων όπου έλληνες ναυτικοί επί πολεμικών και εμπορικών πλοίων στα πλαίσια πολεμικών επιχειρήσεων θυσίασαν την ζωή τους στην ιδέα της ελευθερίας,βρίσκει σύμμαχο όπως λένε οι πληροφορίες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,γνωστό λάτρη και της ιστορίας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Σύμφωνα με όσους υποστηρίζουν αυτη την άποψη πρεπει στο μνημείο να συμπληρωθούν οι λεξεις:
  ΕΛΛΗ – ΛΗΜΝΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ – ΙΟΝΙΟ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΙΝΔΙΚΟΣ – ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ .

Για τον Ατλαντικό δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση της Πολιτείας στις απώλειες των πληρωμάτων των Εμπορικών Πλοίων, που -ως επίστρατα- διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Β΄ΠΠ εγκαθιστώντας γραμμή ανεφοδιασμού μεταξύ Αμερικής – Ευρώπης. Πρόκειται για μια πολεμική επιχείρηση που σημαδεύτηκε από την απώλεια 2500 περίπου Ελλήνων ναυτικών, τους οποίους τιμούν ιδιαίτερα άλλοι λαοί.