Κηδεύτηκε η Ναυτική Δόκιμος Θάλεια Κορδαμπάλου – Το τελευταίο αντίο από το ΓΕΝ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) αποχαιρετά τη Ναυτική Δόκιμο, Θάλεια Κορδαμπάλου, η οποία έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού με τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΝ, δημοσίευσε το βιογραφικό σημείωμα της Ναυτικού Δοκίμου καθώς και οι επικήδειοι λόγοι που αναγνώστηκαν κατά την εξόδιο ακολουθία, από τον Ναυτικό Δόκιμο Αρχηγό 1ης Τάξης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων , τον Ναυτικό Δόκιμο Αρχηγό Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον Διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων , Υποναύαρχο Ιωάννη Πάττα ΠΝ.

Η 19χρονη ναυτική δόκιμος, Θάλεια Κορδαμπάλου, κηδεύτηκε σήμερα με στρατιωτικές τιμές στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας και συμμαθητές της Θάλειας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Το βιογραφικό της Ευθαλίας Κορδαμπάλου 

Γεννήθηκε στη Λάρισα στις 3 Ιουλίου 2002. Αποφοίτησε από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με γενικό βαθμό απολυτηρίου Άριστα – Δεκαεννέα και επτά δέκατα (19,7). Το 2020 συμμετείχε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και εισήχθη στη Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά.

Το 2021 πέτυχε την εισαγωγή της στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ενώ την 4η Οκτωβρίου 2021 κατετάγη ως επιλαχούσα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ορκίστηκε Ναυτικός Δόκιμος την 15η Οκτωβρίου 2021 με ειδικότητα Μαχίμου και με αρχαιότητα 22η μεταξύ των μαχίμων της Α’ Τάξης.

Την 18η Ιουλίου 2022 απεσπάσθη στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της ΣΝΔ. Την 25η Αυγούστου 2022 απεβίωσε στο Hospedale Del Mare στη Νάπολη της Ιταλίας. Εκ μέρους του ΠΝ, εκφράζονται τα πιο θερμά συλλυπητήρια προς τους γονείς, τον αδελφό και λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Οι συγκινητικοί επικήδειοι 

Ο Ναυτικός Δόκιμος, Αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εξύμνησε το «μεγαλείο της ψυχής, τον σεμνό, ευγενικό και πράο χαρακτήρα» της εκλιπούσας. «Το ξέρω πως η θάλασσα θα είναι γαλήνια σε αυτό το τελευταίο σου ταξίδι. Καλό παράδεισο. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας», κατέληξε ο επικήδειος λόγος του Αρχηγού ΣΝΔ.

Ο Διοικητής της ΣΝΔ, δήλωσε πως αυτή η μέρα είναι μια ημέρα θλίψης και οδύνης για όλο το Πολεμικό Ναυτικό. «Κατόρθωσες να ξεχωρίσεις με το ήθος σου, τον δυναμισμό σου και τη συνέπειά σου στο λειτούργημά μας», ανέφερε ο Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας.

Διαβάστε ολόκληρους τους επικείδιους

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΛΟΓΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ Α-ΤΑΞΗΣ ΣΝΔ

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΝΔ

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΝΔ