Γιατί πήγε στις ΗΠΑ ο Α/ΓΕΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συμμετέχει στο 21ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (21st International Sea Power Symposium), το οποίο γίνεται στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ, από χθες και ως τις 19 Σεπτεμβρίου , ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση του Αρχηγού του Ναυτικού των ΗΠΑ, Ναυάρχου Jonathan W. Greenert.

Το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος αποτελεί το σημαντικότερο παγκοσμίως συνέδριο στο αντικείμενό του και διοργανώνεται σε ετήσια βάση εναλλάξ σε ΗΠΑ και Ιταλία, με συμμετοχή Αρχηγών Ναυτικών από όλο τον κόσμο. Σκοπός του Συμποσίου είναι η δημιουργία ενός “forum” ανάπτυξης συνεργασίας επί ναυτικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Το κεντρικό θέμα του φετινού Συμποσίου (“Global Solutions to Common Maritime Challenges”) σχετίζεται με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον μέσω πολυμερών συνεργασιών.

Βέβαια αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι συζητήσεις που θα κάνει ο ΑΓΕΝ με τον αμερικανό ομόλογό του για δύο θέματα: τα ταχέα σκάφη που έχουμε ζητήσει και την αναβάθμιση των αεροσκαφών P 3.

Διαβάστε ακόμη:

«Οι κρίσεις Αρχηγών γεννούν παραφροσύνη»! Αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν εκ των προτέρων

Συνεκπαίδευση ΠΝ με Δύναμη ‘’COUGAR 14’’

Ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης στο «κενό» – Φωτογραφίες από το άλμα του