«Επικοινωνιακά» παιχνίδια και «δημόσιες σχέσεις» με «διαρροές» από το ΓΕΝ που προκαλούν πρόβλημα

Ενοχλημένοι είναι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ με διαρροές που αποδίδονται στο ΓΕΝ και δημιουργούν θέμα για την χώρα. Σε δύο περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες , έχουν ανεβάσει “πίεση” στο ΓΕΕΘΑ και μετά από πρόχειρη έρευνα έχουν εντοπίσει “δίκτυο” πληροφόρησης,το οποίο διοχετεύει και λάθος πληροφορίες,κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την διαχείριση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Η μία περίπτωση που ενόχλησε είναι η διαρροή της πληροφορίας,σύμφωνα με την οποία ελληνικό πολεμικό πλοίο παρακολουθούσε με εντολή NATO ρωσικό υποβρύχιο στην Μεσόγειο. Όπως λένε από το ΓΕΕΘΑ , μια “τυποποιημένη” διαδικασία διέρρευσε περίπου ως σενάριο …Ψυχρού Πολέμου και αυτό κάθε άλλο παρά καλό κάνει στην χώρα που προσπαθεί να ισορροπήσει σε…τεντωμένο σχοινί. Από τη μία είναι μέλος του NATO και από την άλλη είναι η χώρα που έχει -και θέλει να διατηρήσει- τις καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία, σε σχέση μ΄ όλες τις χώρες της δύσης.

Η δεύτερη διαρροή …παραπληροφόρησης είναι ότι σύμφωνα με “αξιόπιστες” μάλιστα πηγές του ΓΕΝ , το αλιευτικό που προσέγγισε το ρωσικό αντιτορπιλικό ήταν πλοίο υποκλοπών των Τούρκων! Καμία τέτοια πληροφορία δεν είχε το ΓΕΝ.

Είχε όμως την πληροφορία για τις κλήσεις του ρωσικού αντιτορπιλικού προς το τουρκικό αλιευτικό. Την οποία άγνωστο γιατί δεν προώθησε προς την πολιτική ηγεσία και το ΓΕΕΘΑ. Με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά αιφνιδιασμός! Η πληροφορία ήταν σε γνώση υψηλά ιστάμενων στο ΓΕΝ και γι΄ αυτό προκαλεί εντύπωση η αδράνεια στην ενημέρωση της κορυφης της πυραμίδας της ηγετική ομάδας στο ΥΠΕΘΑ.

Φαίνεται ότι δεν προλάβαιναν να ενημερώσουν και τους υπουργούς και τους “φίλους” και προτίμησαν το δεύτερο εκεί στο ΓΕΝ. Καμία αντίρρηση,αλλά τουλάχιστον ας αφήσουν εκτός “δημοσίων σχέσεων” αλλά και κομματικών προτιμήσεων τέτοια ευαίσθητα θέματα . Υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν να “μοιραστούν” για να είναι αρεστοί.

Η τελική ευθύνη βέβαια ανήκει στο ΓΕΕΘΑ το οποίο έχει δύο επιλογές: ή θα ακολουθήσει την “επικοινωνιακή” πρακτική της εποχής Κωσταράκου και θ΄ αφήσει τον καθένα να γράφει ότι θέλει ή θα κάνει αυτό που όλες οι σοβαρές ΕΔ κάνουν : θα διαψεύδει σενάρια και προφητείες…Η επιλογή στην ηγεσία.

Ελπίζουμε ότι ο Α/ΓΕΝ θα κοιτάξει άμεσα …τα υδραυλικά του .