«Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ευθύνονται για τις φωτογραφίες των υποβρυχίων».

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έριξε όλη την ευθύνη για τη φωτογράφηση των υποβρυχίων,ο Ε.Βενιζέλος. Το πρόβλημα ήταν ότι η διοίκηση των Ναυπηγείων δεν ενημέρωσε το ΓΕΝ,όπως προβλέπεται για την φωτογράφηση.

«Η πρωτοβουλία ανήκει στα ναυπηγεία, είναι προφανές ότι πρόκειται για μια λανθασμένη εκτίμηση, για ένα σφάλμα επιπέδου διοίκησης των ναυπηγείων, ήδη έχει γίνει εντονότατο διάβημα, έχουν ζητηθεί εξηγήσεις, έχουν εν μέρει παρασχεθεί οι εξηγήσεις αυτές και έχω παρακαλέσει να έρθουν και να μας δώσουν πλήρη εξήγηση και κυρίως να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει», είπε ο ΥΕΘΑ στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,προσθέτοντας ότι έχει δώσει οδηγίες «στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Σκαραμαγκά να είναι πάρα πολύ αυστηρό στην επιτήρηση που ασκεί στα θέματα αυτά.

Δεν είναι ότι το «Ουρανός» μόνο είναι ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού, παρά τα προβλήματα που είχε αυτός ο εκσυγχρονισμός. Θέλω να σας θυμίσω ότι με τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει όλα τα υποβρύχια έχουν πλέον μεταφερθεί στην κυριότητα του Πολεμικού Ναυτικού και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Συμφωνίας που υπογράψαμε μετά από την άδεια που μας έδωσε η Βουλή με τον κυρωτικό νόμο 3885/2010.

Το μεγάλο γεγονός είναι ότι ενώ δεν είχαμε καμία κυριότητα και είχαμε δώσει πολλά λεφτά, τώρα ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που είχε δώσει, όπως τα έδωσε και όποτε τα έδωσε μέχρι το 2009 το ελληνικό κράτος, εμείς έχουμε τουλάχιστον την κυριότητα των υποβρυχίων αυτών σε ποσοστό που φτάνει για τα καινούργια 99% και φυσικά ο «Ωκεανός» ούτως ή άλλως δικός μας ήταν, εκεί πήγε για μετασκευή».