Οι ελληνικές «Blackwater» θησαυρίζουν στη Σομαλία,»αξιοποιώντας» τη ΜΥΚ.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για τη χρησιμοποίηση εν ενεργεία στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών σε επιχειρήσεις φύλαξης εμπορικών πλοίων που πλέουν ανοιχτά της Σομαλίας,δήλωσε στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή.

Η ερώτηση αφορούσε στις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί και οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν χρησιμοποιούν βατραχανθρωπους από το ΛΣ αλλά και το ΠΝ,οι οποίοι λαμβάνουν πενθήμερες άδειες από την υπηρεσία τους και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αυτών των ελληνικών Blackwater!

Το κέρδος αυτών των εταιρειών οι οποίες λειτουργούν εδώ και αρκετούς μήνες είναι σημαντικό. 40.000 δολάρια το ταξίδι χρεώνουν τους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι ζητούν τις υπηρεσίες τους. Μία απ΄ αυτές τις εταιρείες έχει ιδρυθεί από πρώην στελέχη του ΠΝ , ένα εκ των οποίων παραιτήθηκε πριν από λιγους μήνες επικαλούμενο λόγους που είχαν να κάνουν δήθεν με τη λειτουργία του ΠΝ.

Την ίδρυση αυτής της εταιρείας ακολούθησαν τουλάχιστον άλλες δύο,δημιουργώντας συνθήκες …ανταγωνισμού .

Πρόσφατα πάντως εκπρόσωποι των Ελλήνων εφοπλιστών είχαν ζητήσει από τον ΥΕΘΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν επισήμως δνάμεις της ΜΥΚ από ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες,για τη φύλαξη των πλοίων τους . Η πρόταση προέβλεπε την καταβολή ποσού από τις εταιρείες προς το ΥΕΘΑ για την “ενοικίαση” των ανδρών της ΜΥΚ.

Η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν είχε απορρίψει τη πρόταση ,ωστόσο έγινε γρήγορα κατανοητό ότι πρακτικά και νομικά δεν υπήρχε περιθώριο να προχωρήσει αυτή η υπόθεση.