Το “εγώ είμαι στρατιώτης” ,που είναι μια πραγματικά πολύ σωστή τοποθέτηση για έναν στρατιωτικό καριέρας, πρέπει να έχει όρια . Ειδικά όταν λέγεται από Αρχηγούς, που πρέπει να το θυμούνται. Όχι το στρατιώτης, αλλά το Αρχηγός.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος προέταξε την ιδιότητα του στρατιώτη για να δικαιολογήσει την άστοχη επιλογή του να κατέβει από το γραφείο του και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είχαν μπει στο ΥΕΘΑ. Η φωτογραφία του με την ντουντούκα τον “κυνηγά”.
Ως “Στρατιώτης” που πρέπει να μπει μπροστά εμφανίστηκε και όταν έγραψε εκείνο το ανεξήγητο από κάθε πλευρά μήνυμα στο twitter, με το οποίο ευχαριστούσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα για την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να δώσει το ΒΟΕΑ!
Ο Α/ΓΕΣ που μόλις προχθές παρέδωσε, ο Κώστας Γκίνης είχε κι αυτός το ίδιο σύνδρομο. Ως “στρατιώτης” πήγαινε στις μονάδες και προσπαθούσε να πείσει για την αναγκαιότητα των περικοπών.
Ως στρατιώτης ανησυχούσε για την αναδιοργάνωση και την νέα δομή που είναι έτοιμη ,αλλά δεν τολμούσε να πιέσει για να μπουν οι υπογραφές και να προχωρήσει η υπόθεση.
Και ως στρατιώτης έμαθε από την τηλεόραση για την αποστρατεία του.
Παραδόξως λοιπόν οι Αρχηγοί λειτουργούν ως στρατιώτες μόνο προς τους “πάνω” και ως Αρχηγοί προς τους “κάτω”. Η πραγματικότητα για όσους σήμερα είναι Αρχηγοί -αν είναι σε θέση να την “διαβάσουν”- δείχνει ότι πρέπει το σύνδρομο του στρατιώτη να το χρησιμοποιήσουν διαφορετικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλη η διαταγή-καταπέλτης του Γκίνη που το ΓΕΣ ΔΕΝ δίνει στη δημοσιότητα
«Πιέσεις για 350 μεταθέσεις εντός Αττικής και κρίσεις, δέχτηκε ο Γκίνης»! Παρασκήνιο
«Βόμβες» Γκίνη: «Προβληματίζει ο τρόπος που προσεγγίζουν την ασφάλεια της χώρας οι αρμόδιοι»