Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη και πάλι την Τρίτη ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εντός της οποίας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης της Ελλάδας απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας.
«Βηματοδότης»: Ένα «βατράχι» στρατιωτικός ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων
Στην χθεσινή εμφάνιση του Α/ΓΕΕΘΑ με στολή παραλλαγής αναφέρεται η στήλη «Βηματοδότης» του «Βήματος».
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά αρχηγός ΓΕΕΘΑ με στολή παραλλαγής και μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊό, δεν είχε ποτέ εμφανιστεί στο Μαξίμου. Και μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τη στιγμή που πλοία του τουρκικού στόλου έβγαιναν και πάλι στο Αιγαίο και το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis, θα άπλωνε καλώδια επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο η στολή παραλλαγής είναι μέρος της αποστολής του. Την φορά συνεχώς, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ένταση με την Τουρκία. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που προσήλθε στο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με στολή παραλλαγής. Εμφανίστηκε έτσι τις προάλλες και σε σύσκεψη για το προσφυγικό…».
Όμως με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο «Βηματοδότης» αναφέρεται και στο «βαρύ βιογραφικό» του Α/ΓΕΕΑ. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν είναι ένας συνηθισμένος αξιωματικός, στρατιωτικός ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρώτα απ΄όλα είναι… «βατράχι» (ΟΥΚ), δεύτερον αλεξιπτωτιστής, απόφοιτος του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (εκεί όπου εκπαιδεύονται και οι SEALS), τρίτον διετέλεσε πεζοναύτης (505 ΤΠΝ), ήταν επίσης διοικητής των Λοκατζήδων στην Κύπρο καθώς και διοικητής της αφρόκρεμας των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Ζ΄ΜΑΚ (είναι αυτοί και αυτές που παρελαύνουν με φούμο στο πρόσωπο ώστε να μη αναγνωρίζονται). Ο στρατηγός Φλώρος ήταν ο μόνος που όταν βγήκε από το Μαξίμου, στην έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ που είπε δυο ενθαρρυντικές κουβέντες: «Ολα θα πάνε καλά», ανέφερε, για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως με βεβαιότητα: «και θα πάνε πολύ καλά»».
Πηγή: Με πληροφορίες από «Βήμα«