Όλοι μας πανηγυρίσαμε όταν εξελέγη ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγάλη η τιμή για την χώρα. Και μπορεί στο ΓΕΕΘΑ να υπάρχει αγωνία για το αν ο Αρχηγός θα παραμείνει στην θέση του ενεργός μέχρι τις 6 Νοεμβρίου που αναλαμβάνει καθήκοντα ή αν θα πάει ως απόστρατος, στις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ όμως προέκυψε άλλη αγωνία που προκάλεσε …έντονη εφίδρωση.
Όταν με μολύβι και χαρτί υπολόγισαν το οικονομικό κόστος της θέσης -με βάση οδηγίες που δόθηκαν από το ΓΕΕΘΑ- λούστηκαν με κρύο ιδρώτα.
Το κόστος που ακούγεται είναι μεγάλο για την οικονομική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η χώρα και οι πολίτες της. Γίνεται ακόμη πιο δύσκολα αποδεκτό αν αναλογιστούμε τι έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί τα τελευταία χρόνια .
Θα πουν κάποιοι και τι να κάνουμε τώρα; Αν αυτές είναι οι αποδοχές της θέσης δεν υπάρχει τρόπος που να τις αποφύγουμε. Αν τόσα λαμβάνει ο Γάλλος που θα διαδεχτεί ο Μ.Κωσταράκος θα πρέπει να τα δώσουμε. Δεν νομίζουμε ότι σ΄ αυτή τη φάση πρέπει να επικρατήσει αυτή η λογική.
Τα ερωτήματα και προς τους τρεις υπουργούς Καμμένο-Ήσυχο-Τόσκα είναι δυο και είναι απλά:
•Είναι πράγματι τόσο υψηλές οι αποδοχές του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ που προκαλούν προβληματισμό;
•Υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα και στις πραγματικές μας δυνάτοητες;
Αν οι απαντήσεις είναι καταφατικές και στα δύο δεν χρειάζεται να θέσουμε το τρίτο ερώτημα που έχει να κάνει με το τι προτίθενται να κάνουν ,γιατί νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο.
Διαβάστε ακόμη:
Μισθοί στρατιωτικών ,κλείσιμο στρατοπέδων και αλλαγές στη θητεία – Τι είπε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας
«Αντίσταση» στην πάταξη του ρουσφετιού από πρώην υπουργό και συνεργάτη του στο ΥΠΕΘΑ!