Ποιοι «παραίτησαν» τον Κωσταράκο μέρα μεσημέρι! Βαρύ κλίμα στο ΓΕΕΘΑ αλλά όχι παραίτηση

Δεν άργησε να κυκλοφορήσει η φήμη ότι “ο Κωσταράκος ετοίμασε την παραίτησή” του. Κυκλοφόρησε η φήμη αλλά σας βεβαιώνουμε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Προφανώς η απογοήτευση κάποιων για την αποτυχία του Α/ΓΕΕΘΑ να εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO , τους οδήγησε στην …διασπορά ψευδών φημών!

Ο Κωσταράκος ήταν ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος για την θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO. Όπως αποδείχτηκε δεν ήταν μια “διακοσμητική” υποψηφιότητα. Έχοντας όπως έδειξαν τα πράγματα απέναντί του τους αμερικανούς, ο Κωσταράκος κατάφερε να πάει την εκλογή σε δεύτερη ψηφοφορία κι εκεί να χάσει για ελάχιστες ψήφους από τον Τσέχο υποψήφιο.

Τώρα κάποιοι απογοητεύθηκαν επειδή δεν εκλέχθηκε γενικώς ή μήπως απογοητεύθηκαν επειδή τώρα που δεν εκλέχθηκε δεν προβλέπεται να φύγει σύντομα; Ποιος ξέρει.

Όπως και να ΄ναι το κλίμα είναι βαρύ στο ΓΕΕΘΑ. Είναι η πρώτη ήττα Κωσταράκου στα τόσα χρόνια θητείας του.

Ήττα που έχει να κάνει με στόχο που ο ίδιος έθεσε. Γιατί την ήττα που έχει υποστεί σ΄ ότι έχει να κάνει με την αποδοχή του σε μεγάλο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού των ΕΔ δεν την “μετράει”.

Το Onalert άσκησε, ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί σκληρή κριτική στον Α/ΓΕΕΘΑ. Γιατί διαφωνεί με το μοντέλο των ΕΔ που έδειξε ότι έχει στο μυαλό του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ένα μοντέλο ξεπερασμένο, χωρίς πραγματικό όραμα. Διαφωνήσαμε με την χαλαρή στάση του στις προσπάθειες που έγιναν που από την πολιτική ηγεσία να χρησιμοποιηθούν οι ΕΔ σε άλλους ρόλους που δεν προβλέπονται από την αποστολή τους. Και βέβαια διαφωνήσαμε και διαφωνούμε κάθετα με τον τροπο που επέλεξε να χειριστεί το θέμα των περικοπών στο προσωπικό των ΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί έχασε ο Κωσταράκος; Τα σενάρια


Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχασε από την «καραμπόλα». Ο Τσέχος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του NATO

«Οι κρίσεις Αρχηγών γεννούν παραφροσύνη»! Αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν εκ των προτέρων