OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ [pics]

06/09/2024 - 18:34
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» (Δ΄ Σ.Σ) Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Ακολούθως, μετέβησαν στη Σαμοθράκη και επισκέφθηκαν την έδρα της Τακτικής Διοίκησης 41 Συντάγματος Πεζικού «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» (ΤΔ 41 ΣΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σαμοθράκης, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες.

Επιστρέφοντας από τη Σαμοθράκη, κινήθηκαν προς το Δέλτα του Έβρου, όπου και πραγματοποίησαν πλεύση στην περιοχή Αινήσιο Δέλτα, με σύντομη στάση στην Καλύβα που έχει κατασκευαστεί με μέριμνα της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΚΑΜΙΑ» (31 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ).

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Εν συνεχεία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU – ΟHQ και τον Διοικητή του Δ΄ Σ.Σ, μετέβησαν στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (Ε.Φ.) «Γέφυρα Κήπων». Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή του Φυλακίου, συζήτησε με το προσωπικό (στελέχη και στρατεύσιμοι), διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του και διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

●   Την όριο γραμμή στην περιοχή Γέφυρας Κήπων, όπου συνομίλησε με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία, εξαίροντας την σημαντική συμβολή του στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον επικουρικό του ρόλο στην υποβοήθηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.

●   Την Τακτική Διοίκηση του 21 Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού «ΔΡΑΜΑ» (ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ) στην Πλάτη, την ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ» στο Διδυμότειχο, την 3 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΡΙΜΙΝΙ» στην Καβύλη, την 30 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ» στο Λαγό, την 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΑΨΟΣ» στο Σουφλί και την 7 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» στον Προβατώνα, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών.

●   Την 1η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (1η ΜΣΕΠ) και Διμοιρία του 476 Τάγματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (476 ΤΗΠ) στο Διδυμότειχο, όπου και συνομίλησε με το προσωπικό τους.

● Το Ε.Φ. «126» στο Σουφλί στο οποίο ενημερώθηκε από τη Διοίκηση Πυροβολικού του Δ΄ ΣΣ για τις  επιχειρησιακές της δραστηριότητες, καθώς και το Ε.Φ «1» στις Καστανιές, στο οποίο δείπνησε με το προσωπικό, συζήτησε μαζί του, διαπίστωσε την εγρήγορση και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, και διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ.

Αναλυτικά, επισκέφθηκε:

●  Την όριο γραμμή στην περιοχή Καστανιές, όπου συνάντησε το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία και επισήμανε το ρόλο του στη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Ακολούθως κινούμενος στο δρομολόγιο Μεταξάδων, Μικρού – Μεγάλου Δερείου και Νέας Σάντας, συνάντησε περιπόλους πυρασφαλείας, και υπογράμμισε τη συμβολή τους στην πρόληψη πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.

●     Τον 1ο Λόχο Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρησιακών Αποστολών (1ος ΛΥΕΕΑ) στη Νέα Σάντα Ροδόπης.

●   Την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» (29 ΜΠ ΤΑΞ ΠΖ) στην Κομοτηνή και το Δ΄ ΣΣ στη Ξάνθη, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό των τοπικών Σχηματισμών, εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό και φρόνημά τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Επιπρόσθετα, και στο πλαίσιο των επισκέψεών του στην ευρύτερη περιοχή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων καθώς και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστη σε εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα Έβρου.

Tags: ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΔ' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥΕΒΡΟΣΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Related Posts

Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

15/12/2025 - 15:51
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11
Loyal Dolos
ΓΕΕΘΑ

Loyal Dolos 25: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του Στρατηγείου NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη [pics]

11/12/2025 - 21:25

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Κατάθλιψη στη μέση ηλικία: Τα 6 συγκεκριμένα συμπτώματα που συνδέονται με την άνοια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Αδειάζει τη Μαρία Καρυστιανού η πλειοψηφία του Συλλόγου συγγενών των Τεμπών: «Προσωπικές επιλογές - Δεν έχουμε καμία ανάμειξη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert