«Νομιμότητα α λα καρτ» από το ΓΕΕΘΑ με αφορμή τη ΛΑΕΔ

Η απόφαση να μην δοθεί αίθουσα της ΛΑΕΔ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής αλλά την ίδια στιγμή να παραχωρηθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών έχει προκαλέσει σχόλια περί “α λα καρτ” νομιμότητας και δικαιοσύνης από το ΓΕΕΘΑ. Δύσκολα θα αποφεύγονταν όταν την εκδήλωση της ΠΟΣ τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ. Αυτό που θα πρέπει να αποφασίσουν στο ΓΕΕΘΑ είναι αν οι Ενώσεις Στρατιωτικών είναι νόμιμες όπως έχει αποφανθεί ο Άρειος Πάγος ή αν παρά την απόφαση θεωρούνται “παράνομες οργανώσεις”.

Προς το παρόν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής ρωτά:

ΠΡΟΣ   :   ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ                                                       Αρ. Πρωτ. 90/2014
                                                                                                        Αθήνα, 13 Μαρ 2014
 
ΘΕΜΑ  :   Παραχώρηση Αίθουσας στη ΛΑΕΔ
 
ΣΧΕΤ    :   α.    Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 24/04-2-2014 έγγραφό μας
                       β.    Φ.959.2/15/240496/Σ.282/25-2-2014/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ
 
1. Σε συνέχεια του (β) σχετικού με το οποίο δεν εγκρίθηκε το αίτημά μας που ζητήθηκε με το (α) όμοιο έγγραφό μας, για παραχώρηση μια αίθουσας στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), για την 9η Μαρτίου 2014, προκειμένου να λάβει χώρα η γενική συνέλευση της Ένωσής μας και την 6η Απριλίου 2014, προκειμένου να λάβει χώρα το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:
 
α. Τους λόγους για τους οποίους δεν εγκρίθηκε το αίτημά μας.
 
β. Ημερομηνία δυνατότητας διάθεσης μιας (1) αίθουσας στη ΛΑΕΔ, επί αμοιβή, με χρονικό ορίζοντα εξαμήνου από την παραλαβή του παρόντος, προκειμένου η Ένωσή μας να προγραμματίσει δραστηριότητά της, για τους Αξκούς μέλη της.
 
2.  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διευκόλυνση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ «ψηφίζει» Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και προκαλεί αντιδράσεις