Στον αστερισμό του ΣΑΓΕ περνάνε οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις τα προσεχή 24ωρα για το νέο στάδιο των τακτικών κρίσεων. Στη συνεδρίασή του-η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή-θα τεθούν επι τάπητος οι κρίσεις των υποστρατήγων, υποναυάρχων και υποπτεράρχων αλλά και η τακτοποίηση προσφυγών που δικαιώθηκαν και αφορούν στην κατηγορία των “μηδέποτε αποστρατευθέντων”.
Στο σκέλος των κρίσεων αυτών καθαυτών οι πληροφορίες θέλουν να είναι εξίσου “θορυβώδεις” όπως και αυτές που έγιναν στο “πρώτο ημίχρονο”. Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά μπαίνει δίπλα στην περίπτωση υποστρατήγου ο οποίος ανέλαβε υψηλόβαθμο πόστο κατά τις πρόσφατες αλλαγές, όμως η ενδεχόμενη προαγωγή του θα προκαλέσει ντόμινο αποστρατειών, με τέσσερις ανώτατους αξιωματικούς να βρίσκονται στην διακεκαυμένη ζώνη.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση, για βαθιά τομή, και στις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας, οι οποίες θα περάσουν από την κρησσάρα των Ανώτατων Συμβουλίων των τριών κλάδων.Ενδεικτικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην περίπτωση των συνταγματαρχών δεν απέκλειαν να φθάσει έως την τάξη ’91.
Για το Στρατό Ξηράς δεν αποκλείεται σε αυτήν την συνεδρίαση να αποφασιστούν και επιστροφές, οι οποίες θα αφορούν στην κάλυψη των θέσεων του επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ(ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), καθώς και του Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στην ΕΕ (ΣΑ/ΕΕ). Ως φαβορί για τα δυο πόστα εμφανίζονται δυο πρώην στελέχη του Γ΄Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπίκος και ο πρώην επιτελάρχης του NRDC, υποστράτηγος Χρήστος Δρίβας.
Στο Πολεμικό Ναυτικό, οι αλλαγές θα επιταθούν και κατά πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλείονται νέες “φουρτούνες” στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Για το Στόλο και δη για τη θέση του υπαρχηγού, δεν απέκλειαν την αλλαγή του νυν υπαρχηγού, Υποναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη για τον οποίο ακούγεται εντός η μετακίνηση του σε θέση του εξωτερικού.