Κρίσεις 2019: Οι νέοι κανονιοβολισμοί του ΣΑΓΕ στοχεύουν στον Στόλο

Στο Στόλο φαίνεται πως θα πέσουν οι πρώτοι κανονιοβολισμοί του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, το οποίο συνεδριάζει σήμερα το πρωί.

Οι πληροφορίες κατατείνουν ότι προτού δώσει την σκυτάλη των κρίσεων στα Ανώτατα Συμβούλια του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. το ανώτατο θεσμικό όργανο αναμένεται να ρίξει τους πρώτους κανονιοβολισμούς.

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αυτοί θα φέρουν ακόμη μια αλλαγή στον Στόλο, και δη στη θέση του υπαρχηγού. Ως επικρατέστερος φέρεται ένας εκ των στενότερων συνεργατών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, από τα χρόνια του ΓΕΕΘΑ, Αρχιπλοίαρχος(ΠΝ), Φραγκίσκος Λελούδας.

Στο σκέλος των κρίσεων αυτών καθαυτών οι πληροφορίες θέλουν να είναι εξίσου “θορυβώδεις” όπως και αυτές που έγιναν στο “πρώτο ημίχρονο”. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τι μέλει γενέσθαι με την προαγωγή ή μη, του νυν επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα. Η επιβέβαιωση των συγκεκριμένων πληροφοριων θα συμπαρασύρει αναπόφευκτα τις περιπτώσεις του επικεφαλής της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου,υποστράτηγου Δημοσθένη Βιτετζάκη.

Ακόμη του Διοικητή Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, υποστράτηγου Απόστολου Περβολαράκη, του Διευθυντή Μηχανικού Νικόλαου Λάλου, καθώς επίσης του επικεφαλής τοης Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, υποστράτηγου Νικόλαου Χιονή.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση, για βαθιά τομή, και στις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας, οι οποίες θα περάσουν από την κρησσάρα των Ανώτατων Συμβουλίων των τριών κλάδων.Ενδεικτικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην περίπτωση των συνταγματαρχών δεν απέκλειαν να φθάσει έως την τάξη ’91.

Για το Στρατό Ξηράς δεν αποκλείεται σε αυτήν την συνεδρίαση να αποφασιστούν και επιστροφές, οι οποίες θα αφορούν στην κάλυψη των θέσεων του επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ(ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), καθώς και του Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στην ΕΕ (ΣΑ/ΕΕ). Ως φαβορί για τα δυο πόστα εμφανίζονται δυο πρώην στελέχη του Γ΄Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπίκος και ο πρώην επιτελάρχης του NRDC, υποστράτηγος Χρήστος Δρίβας.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, οι αλλαγές θα επιταθούν και κατά πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλείονται νέες “φουρτούνες” στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Για το Στόλο και δη για τη θέση του υπαρχηγού, δεν απέκλειαν την αλλαγή του νυν υπαρχηγού, Υποναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη για τον οποίο ακούγεται εντός η μετακίνηση του σε θέση του εξωτερικού.