«Καταιγίδα» αποκαλύψεων για τη παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής – Σε δύσκολη θέση η ηγεσία

“Καταιγίδα αποκαλύψεων” από μέλη νυν και πρώην της Χρυσής Αυγής -που σε επίπεδο …συνομωτικής “ομερτά” έχει αποτύχει- για την “στρατιωτική εκπαίδευση” που είχαν ακόμη και σε χώρους που χρησιμοποιούσε ο στρατός ,περιπλέκει την κατάσταση και φέρνει σε δύσκολη θέση την στρατιωτική ηγεσία.

Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν με μέλος της οργάνωσης να αποκαλύπτει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι στρατιωτική εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής γινόταν σε εκτάσεις που χρησιμοποιεί ο στρατός στη Μάνδρα και στη Μαλακάσα!

Η αξιοπιστία των καταγγελιών είναι θέμα προς διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη. Και πραγματικά ευχόμαστε να μην υπάρξει ίχνος αλήθειας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτόματα θα τεθεί το εξής δίλημμα:

•δεν γνώριζε κανείς στην ιεραρχία τι συνέβαινε;

•γνώριζαν αλλά δεν έδωσαν τη πρέπουσα σημασία ή ακόμη χειρότερα αδιαφόρησαν για να μην εμπλακούν σε μια υπόθεση που και οι πολιτικοί αντιμετώπισαν …με τακτ;

Ότι κι αν επιλέξουμε θα υπάρξει ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί όσα καταγγέλονται και η ηγεσία του στρατεύματος να “ζει στον κόσμο της”.

Και δεν θα είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό ,δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν αποδειχτεί ότι το θέμα της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στο στράτευμα, αντιμετωπίστηκε ας πούμε με επιπολαιότητα.

Επαναλαμβάνουμε ότι ευχή όλων μας πρέπει να είναι να αποδειχτούν όλα αυτά ψεύδη και υπερβολές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπήρξαν πολλά “καμπανάκια” που χτύπησαν δυνατά και τα οποία συστηματικά η ηγεσία έκανε ότι δεν άκουγε .

Όπως και να ΄χει τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν ξεκινήσει μετά από την εντολή του Αβραμόπουλου θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες ή το πολύ σε λίγες εβδομάδες. Μένει να δούμε πόσο σοβαρό είναι το θέμα της “εισβολής” της Χρυσής Αυγής στο στράτευμα ,όχι επαναλαμβάνουμε σε επίπεδο “πρόθεσης ψήφου” αλλά σ΄ ότι έχει να κάνει με την “παραστρατιωτική” διάσταση του ζητήματος. Το θέμα της ψήφου στη Χρυσή Αυγή είναι πρόβλημα που πρέπει να λύσει το πολιτικό σύστημα με επιχειρήματα και λύσεις κι όχι με απαγορεύσεις που πιθανότατα θα έχουν το αντίθετο απο το επιθυμητό αποτέλεσμα.