Προς Αρχηγούς: «Στους στρατιωτικούς δεν περισσεύουν ούτε τα 5 ευρώ για να αγοράσουν το εθνόσημο»

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Θα πρέπει να αλλάξει το εθνόσημο; Και που θα το φοράνε οι στρατιωτικοί; Αυτά και άλλα πολλά …κρίσιμα ζητήματα νομίζουν κάποιοι στα υψηλά “πατώματα” της στρατιωτικής ηγεσίας ότι απασχολούν σοβαρά τους στρατιωτικούς!

Η αλήθεια είναι ότι απλά τους εκνευρίζουν .

Κι ένας λόγος για τον εκνευρισμό τους είναι ότι κάποιοι απ΄ αυτούς σήμερα που όλοι εμείς…προβληματιζόμαστε και αμπελοφιλοσοφούμε για το εθνόσημο δεν έχουν τα χρήματα ούτε αυτό να αγοράσουν!!! Παρεπιπτόντως να ενημερώσουμε το ΓΕΕΘΑ ότι το εθνόσημο δεν έχει φθάσει ακόμη στα στρατιωτικά πρατήρια και οι στρατιωτικοί πρέπει να το πληρώσουν στο ελεύθερο εμπόριο. Λεπτομέρεια θα πουν ή ακόμη χειρότερα …λαϊκισμός θα πουν κάποιοι από τους “γυάλινους πύργους” των Γενικών Επιτελείων. Δυστυχώς όμως και τα πέντε ευρώ που ζητάνε οι καταστηματάρχες για το κάθε εθνόσημο για κάποιους στρατιωτικούς αυτές τις ημέρες …είναι θέμα.

Είναι θέμα γιατί ο μήνας έχει 19. Είναι Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα. Και ο μισθός της συντριπτικής πλειοψηφίας των στρατιωτικών έχει τελειώσει. Η 27η Απριλίου που θα πληρωθούν είναι πολύ μακρυά και …τα εθνόσημα μπορούν να περιμένουν. Όχι όμως και οι οικογένειές τους.

Μακάρι η στρατιωτική ηγεσία να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξε για το εθνόσημο για κάποιο από τα πολλά προβληματα του προσωπικού που έχει υπό τις διαταγές της.

Τα πιο απλά θα αναφέρουμε όχι…τα σύνθετα:

Ασχολήθηκε κανείς για να πληρωθούν οι στρατιωτικοί έστω ένα 24ωρο πριν από τα Χριστούγεννα; Έπρεπε να υπάρξουν δημοσιεύματα -κυρίως από το Onalert- για να κινητοποιηθούν την τελευταία στιγμή και πάλι δεν πρόλαβαν εγκαίρως να πληρώσουν .

Σκέφθηκε κανείς να θέσει το θέμα για το Πάσχα; Έστω να το συζητήσει, να διερευνήσει αν μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα πληρωμής μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα; Τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν εδώ και χρόνια καταργηθεί για τους στρατιωτικούς.

Όχι κανείς δεν ασχολήθηκε. Τα παράσημα, τα εθνόσημα, οι στολές ρετρό κι άλλα που ενδιαφέρουν πιθανόν όσους ελάχιστους δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα σπατάλησαν την φαιά ουσία και την ενεργητικότητα της στρατιωτικής ηγεσίας. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Οι στρατιωτικοί δεν είναι ιθαγενείς και δεν εντυπωσιάζονται από καθρεφτάκια. Είναι από τη φύση τους άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολύ τη λογική και έχουν κρίση και άποψη. Και έχουν βγάλει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα συμπεράσματά τους για όσους τους αντιμετωπίζουν ως ιθαγενείς. Πολιτικούς και άλλους…

Ποια ήταν η ανάγκη να ανοίξει αυτό το θέμα τώρα μόνο το ΓΕΕΘΑ το γνωρίζει αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλει να το …μοιραστεί μαζί μας.

Διαβάστε ακόμη:

Το εθνόσημο «στέλνει» τα γαλόνια …στους αγκώνες! Τα πρακτικά προβλήματα!