Η «εξοπλιστική πίτα» που είναι δύσκολο να κόψει ο Α/ΓΕΕΘΑ! Ποιος πρέπει να πάρει το φλουρί

Η πίτα ολόκληρη και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης με το μαχαίρι έτοιμος να κόψει τα κομμάτια. Φωτογραφία συμβολική για το τι έχει να διαχειριστεί ως Α/ΓΕΕΘΑ. Είναι πολλά και δύσκολα. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσει ότι το κομμάτι με το φλουρί πρέπει να πηγαίνει πάντα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το απόλυτο όπλο που κάποιοι τα τελευταία χρόνια έκαναν ότι μπορούσαν για να το “αφοπλίσουν”.

Με δεδομένο λοιπόν αυτό, πρέπει να δώσει κατευθύνσεις και οδηγίες σ΄ όσους στα Γενικά Επιτελεία “φαντασιώνονται” αγορές ή εκσυγχρονισμούς που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν ούτε ως σκέψεις να υπάρξουν.

Οι ανάγκες των ΕΔ θα πρέπει να ιεραρχηθούν με απόλυτο ρεαλισμό και σοβαρότητα. Τα χρήματα που υπάρχουν είναι συγκεκριμένα. Και είναι λίγα. Νέες αγορές δεν μπορούν να γίνουν. Ούτε όμως εκσυγχρονισμοί και αναβαθμίσεις που θα κόστιζαν …περισσότερο από την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Ελπίζουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα ληφθούν αποφάσεις με γνώμονα όλοι να ικανοποιηθούν ,αλλά με βασικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των ΕΔ. Που είναι πολλές,μεγάλες και επείγουσες.