Γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να διαγράψει τις ποινές κατά στρατιωτικών

Ειλικρινά δεν ξέρω πια τι μας περιμένει.

Όσο και αν προσπαθώ ζω δεν μπορώ να ανακαλέσω στην μνήμη μου Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος να έχει προκαλέσει τόσα σχόλια και τέτοια κριτική.

Δεν θυμάμαι να προσπάθησα άλλη φορά κοιτάζοντας τον Αρχηγό να καταλάβω εάν είναι ένας από εμάς, εάν έχει την ίδια εκπαίδευση ή εάν τυχαία ως περαστικός βρέθηκε στην θέση αυτή.

Δεν έχω την δυνατότητα να κατανοήσω ( ίσως και να φταίει η ποιότητα του μυαλού μου ) τα έργα και τα λόγια του.

Αφορμή, αλλά ειλικρινά όχι αιτία, γι αυτόν τον αιχμηρότατο πρόλογο, αποτέλεσε η απάντηση που έδωσε σε δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ και η οποία αν και προσωπικό έγγραφο δημοσιοποιήθηκε.

Στην απάντηση διαπιστώνουμε μιαν ιδιόρρυθμη λογική κάτι από το παλαιό το μπουζούκι είναι όργανο ο χωροφύλακας είναι όργανο άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι και για να εξηγήσω τη εννοώ :

Η εκχώρηση / μεταβίβαση αρμοδιοτήτων δεν μπορεί και δεν γίνεται με ένα ενημερωτικό σημείωμα αλλά με έκδοση υπουργικής απόφασης σύμφωνα με τον νόμο η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η μη έκδοση υπουργικής απόφασης αλλά η ύπαρξη μόνο ενός ενημερωτικού σημειώματος, όπως αναφέρει και στο έγγραφό του ο Α/ΓΕΕΘΑ μας δείχνει ότι δεν υπάρχει εκχώρηση / μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας και επομένως η όποια πράξη του Αρχηγού δεν είναι σύννομη .

Η επιβολή της πειθαρχικής ποινής, γράφει, περιβάλλεται από το κύρος της υπογραφής του Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος δεν έχει αρμοδιότητα και προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί ο Αρχηγός γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπονοεί ότι η υπογραφή του έχοντος και την αρμοδιότητα Υπουργού δεν έχει το κύρος να περιβάλει μια τέτοια απόφαση.

Όλες οι υπόλοιπες παράγραφοι που ακολουθούν, μετά τα παραπάνω είναι άνευ ουσίας και δεν έχουν καμία αξία. Μπορούν βεβαίως να χαρακτηριστούν σαν προσπάθεια συσκότισης και δικαιολόγησης μη σύννομων πράξεων της διοίκησης .

Στην προσπάθεια δικαιολόγησης των ενεργειών της διοίκησης αναφέρεται και σε επιστολή ως αν δεν αντελήφθη ότι υπήρχε μία ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ για το περιεχόμενο της οποίας υπήρχε απόφαση των μελών του και την οποίαν σύμφωνα με τους νόμους υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ακόμα και εάν δεν συμφωνούν και ήταν μειοψηφία .

Κύριε Αρχηγέ μήπως, λέω μήπως, αντί για όλα αυτά θα ήταν προτιμότερο, ευθαρσώς και σκεπτόμενος ότι ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα, να αναγνωρίσετε το μη ορθόν της πράξεως σας και να προχωρήσετε στην διαγραφή αυτών των πειθαρχικών ποινών ή θέλετε να οδηγήσετε την σκέψη μας στην ατραπό της αμφισβήτησης και του τελικά αυτός ο Αρχηγός μας πρέπει ;;;;

Οδυσσέας

Σε αναζήτηση ηγετικής συμπεριφοράς