Γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ «κυνηγά» θέση στο εξωτερικό;

Γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ δείχνει να προτιμά η “επόμενη μέρα” μετά από την αποστράτειά του να τον βρει σε θέση του εξωτερικού;

Μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια να εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, έχει βάλει πλώρη για να διεκδικήσει την αντίστοιχη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρώτα απ΄ όλα υπάρχει η θεμιτή φιλοδοξία . Ο Α/ΓΕΕΘΑ “έξω πάει καλά” και αυτό το έχει αναγνωρίσει σε υπερθετικό βαθμό ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ήταν αυτό το προσόν που εκτίμησε περισσότερο απ΄ όλα και δεν έφερε καμία αντίρρηση στην παραμονή Κωσταράκου στις τελευταίες κρίσεις.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ γνωρίζει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει “πολιτική καριέρα” στο εσωτερικό αλλά η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι οι Αρχηγοί δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με την πολιτική. Η περίπτωση του πρώην Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Παναγιώτη Χινοφώτη είναι η πιο χαρακτηριστική. Καθόλου ευχάριστες αναμνήσεις δεν πρέπει να έχει και ο στρατηγός Παναγώτης Καράμπελας . Και βέβαια ο κ.Κωσταράκος γνωρίζει και κατανοεί ότι οι “μετοχές” του στο εσωτερικό δεν είναι και τόσο υψηλές.

Η χρονική συγκυρία στην οποία κλήθηκε να ηγηθεί των ΕΔ συνέπεσε με την χειρότερη οικονομική κρίση που έπληξε και το στράτευμα. Οι χειρισμοί του και η στάση του -κατά την γνώμη μας- τον έφεραν “απέναντι” στο προσωπικό των ΕΔ που θα ήθελε ο Αρχηγός να πάρει πιο σαφή υπέρ του ανθρώπινου δυναμικού στάση. Η εικόνα που μεταδιδόταν από το ΓΕΕΘΑ ήταν εξαιρετικά “ουδέτερη” άρα πιο “φιλική” προς την κυβερνητική πολιτική . Κι αυτό δύσκολα πια μπορεί να ανατραπεί στην συνείδηση του κόσμου.

Οποιαδήποτε θέση κι αν επέλεγε να δεχτεί ο Α/ΓΕΕΘΑ στο εσωτερικό της χώρας θα ερμηνεύονταν με τρόπο αρνητικό. Και αυτό θέλει να το αποφύγει.

Στις 13 Νοεμβρίου ρίχνει την “δεύτερη ζαριά” του. Ελπίζουμε να μην είναι προληπτικός και ευχόμαστε καλή επιτυχία. Γιατί πέρα από τις “κάθετες διαφωνίες” που είχαμε κι έχουμε με συγκεκριμένους χειρισμούς του σε συγκεκριμένα θέματα, θα είναι σημαντικό ένας Έλληνας να εκλεγεί στην θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει την νέα υποψηφιότητα του στην ΕΕ

Πάλι υποψήφιος πρόεδρος ο Α/ΓΕΕΘΑ – Ποια θέση «κυνηγά» τώρα ο Κωσταράκος

Το «φάουλ» ΓΕΕΘΑ με τα «γενέθλια» της τάξης της Σχολής Ευελπίδων 1978!