ΓΕΕΘΑ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν τους δύο αείμνηστους πιλότους του Canadair CL-215 που συνετρίβη το 2023 στην Κάρυστο

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, οι Ένοπλες Δυνάμεις τίμησαν τους δύο αείμνηστους πιλότους, Αντιπτέραρχο (Ι) Περικλή Στεφανίδη και Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Μουλά, του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair CL-215 που συνετρίβη την 25 Ιουλίου 2023 στην Κάρυστο, στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Αγιονέρι Κιλκίς.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ονοματοδοσία της πλατείας του χωριού σε πλατεία «Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη», αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:

Παράλληλα, ο Διοικητής του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (IAMD CoE – Integrated Air and Missile Defence Centre of Excellence) Ταξίαρχος (Ι) Νικόλαος Μακρυγιάννης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συμμετείχε στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Μουλά, σε αντίστοιχη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.

Η εν λόγω εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων. Σε αυτήν παραβρέθηκαν: