ΔΕΠ: Κατέλαβε την 4η θέση στο διεθνή διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ

Την 4η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες από 18 συμμετέχοντα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ κατέλαβε προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ που συμμετείχε στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «EUROPEAN BEST SNIPER TEAM COMPETITION-24» (EBSC-24).

Η συμμετοχή του προσωπικού της ΔΕΠ έγινε κατόπιν πρόσκλησης του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF)), αντανακλώντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων-Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΕ-ΕΔ) της χώρας μας.

Η κατάκτηση της 4ης θέσης από ζεύγος ελεύθερων σκοπευτών της ΔΕΠ έρχεται σε συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς (σ.σ. το 2023 προσωπικό της ΔΕΠ κατέλαβε την 4η και 5η θέση και το 2022 την 1η θέση και 4η θέση).

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην πόλη Hohenfels της Γερμανίας, από τις 5 έως 13 Αυγούστου.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού, η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ελευθέρων σκοπευτών των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητάς τους.