«Αστραπή» στο ΓΕΕΘΑ όταν είναι να κόψουν κεφάλια στο ριπλέϊ στα δύσκολα…

Αποφασιστικοί και επιτακτικοί στα αυτονόητα εκεί στο ΓΕΕΘΑ. Το ύφος που είναι γραμμένο το έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ για το κόψιμο των 58 θέσεων ανωτάτων αξιωματικών σε κάνει να πιστεύεις ότι πρόκειται για την “μεταρρύθμιση” που θα αλλάξει …την ιστορία των ΕΔ!

Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Όλοι παραδεχόμασταν ότι έχουμε πολλούς ανώτατους και θα έπρεπε να υπάρξει εξορθολογισμός. Η συζήτησ έγινε πιο έντονη μετά από το ξέσπασμα της κρίσης . Και φθάσαμε στο 2014 για να το δούμε να υλοποιείται. Αν υλοποιηθεί κιόλας…

Και για να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος . Όσοι “γκρινιάζουν” για το κόψιμο των θέσεων έχουν ένα δίκιο σ΄ ότι αφορά τον χρόνο που γίνεται. Θα μπορούσε να είχε το 2009,το 2010, όταν ακόμη δεν είχαν ληφθεί τόσο σκληρά μέτρα κατά του ανθρώπινου δυναμικού . Τώρα δίδεται πάλι η εντύπωση ότι σ΄ ότι έχει να κάνει με ανθρώπινο δυναμικό και μέτρα το ΓΕΕΘΑ είναι…αστραπή! Στ΄ άλλα τα δύσκολα δουλεύει σε ταχύτητα …ριπλέϊ.

Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος είχε διαβεβαιώσει με τρόπο κατηγορηματικό τον ΥΕΘΑ που τον επέλεξε , τον Πάνο Μπεγλίτη,ότι θα άρχιζε και θα τελείωνε την αναδιοργάνωση των ΕΔ. Και για λόγους οικονομίας αλλά και για λόγους επιχειρησιακούς.
Το τι έγινε το ξέρουμε όλοι. Κάτι σαν αναδιοργάνωση ανακοινώθηκε την περίοδο της υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου. Καλό θα ήταν να μας ενημέρωνε το ΓΕΕΘΑ τι απ΄ αυτό το κάτι έχει υλοποιηθεί και κυρίως ποιο ακριβώς είναι το οικονομικό κέρδος μας.

Συνεπώς καλά κάνουμε και κόβουμε ακόμη και τις θέσεις των 1500 έως 1800 ευρώ. Γιατί τόσα παίρνουν πλέον οι ανώτατοι. Αλλά δεν αρκούν. Τα δύσκολα είναι -πάλι- μπροστά κι έχουμε εδώ και καιρό καταλάβει ότι κανείς -ούτε το ΓΕΕΘΑ- θέλει να τα αντιμετωπίσει.

Διαβάστε ακόμη:

«Τσεκούρι» στους Ανώτατους με έγγραφο εντολή Κωσταράκου – Πόσοι και πότε φεύγουν


Το έγγραφο – φωτιά της Γεννηματά προς το ΓΕΕΘΑ για το «νομοσχέδιο φάντασμα»