Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε πολύ σημαντικές επαφές χθες Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022, με εκπροσώπους και στελέχη τόσο της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin όσο και των ισραηλινών εταιρειών Rafael Advanced Defense Systems Ltd και Aeronautics Group, αναφορικά με την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ συνομίλησε εκτενώς με τον Αντιπρόεδρο Global Business Development & Strategy της Lockheed Martin Corporation κ. Tim Cahill, τον Αντιπρόεδρο Global Pursuits Initiatives for Greece, Italy, the Americas and Africa της Lockheed Martin Aeronautics International κ. Ντένη Πλέσσα και τον Αντιπρόεδρο της Lockheed Martin Corporation και νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών Lockheed Martin International SΑ και Lockheed Martin Global Inc. στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εμβάθυνσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την εταιρεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B Orion και F-16 Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, καθώς και στις διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος πρόσκτησης Μαχητικών Αεροσκαφών F-35 οι οποίες είναι σε εξέλιξη, ενόψει και της επικείμενης επίσημης επίσκεψης του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aeronautics στο Fort Worth του Τέξας όπου και κατασκευάζονται.
Την ίδια μέρα, ο Α/ΓΕΕΘΑ συνομίλησε ακολούθως με:
- Τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems Ltd στον τομέα Cyber Space & Intelligence Directorate – CSI, Air & C4ISR Systems Division General (Res.) Eli Ben-Meir.
- Τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας Aeronautics Group κ. Mosche Elazar, ο οποίος συνοδευόταν από τον Chief Marketing Officer (CMO) και αντιπρόεδρο Sales and Marketing κ. Matan Perry (Perez) και τον Senior Management και αντιπρόεδρο Cooperate Business Development κ. Adi Cohen.
Στην ατζέντα ήταν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Πληροφοριών, της Κυβερνοάμυνας και της Ασφάλειας όπως και η επίδρασή τους στις Πληροφοριακές Επιχειρήσεις, καθώς και ο ρόλος, οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στο σύγχρονο αλλά και στο μελλοντικό περιβάλλον, εκτέλεσης διακλαδικών επιχειρήσεων.