Α/ΓΕΕΘΑ για Patriot στη Σαουδική Αραβία: «Δεν μας λείπει! Αν μας λείψει είναι θέμα ημερών να το φέρουμε πίσω»

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Kωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας στο OPEN και την αμυντική ανταποκρίτρια, Γεωργία Γαραντζιώτη, απάντησε στην κριτική για το πιθανό επιχειρησιακό κενό στην ελληνική αεράμυνα λόγω της αποστολής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αρχηγός, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βασίλειο και στην ελληνική πυροβολαρχία Patriot στην περιοχή, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κενό στην άμυνα της χώρας.

«Η Ελλάδα παραμένει ικανότατη να προστατεύσει τον εαυτό της, με βάση το αμυντικό-αποτρεπτικό δόγμα που έχουμε έναντι απειλών που βιώνουμε από συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Το γεγονός ότι η πυροβολαρχία Patriot βρίσκεται εδώ σημαίνει ότι δεν μας λείπει. Αν μας έλειπε θα την φέρναμε αμέσως πίσω. Αν μας λείψει είναι ζήτημα ημερών να την πάρουμε πίσω, σε συνεργασία με τους συμμάχους μας στην Σαουδική Αραβία», ξεκαθάρισε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

«Έχουμε πολύ ισχυρές δυνάμεις και πολλά μέσα που μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε κενό. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι ήσυχη», κατέληξε ο Στρατηγός Φλώρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μια ελληνο-ισραηλινή άσκηση, με την συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων, κοντά στην περιοχή των ερευνών του πλοίου Sanco Swift, στα νοτιο-δυτικά της Κρήτης. Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η άσκηση «Falcon Eye – 3», με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας.