ΓΕΕΘΑ: Η συνδρομή των ΕΔ στα πύρινα μέτωπα – Τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό σε ετοιμότητα

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημέρωσε σχετικά με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα που έχουν εξαπλωθεί στην Αττική, με σημείο αναφοράς την φωτιά στην Πεντέλη, καθώς επίσης και τις δυνάμεις που βρίσκονται σε ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Συγκεκριμένα, οι διατιθέμενες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Πεντέλης είναι:

Επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ ότι ούτε οι ομάδες, ούτε τα μηχανήματα έχουν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή έχουν έρθει σε επαφή με τον συντονιστή του Πυροσβεστικού Σώματος και βρίσκονται σε αναμονή. Επιπλέον βρίσκονται σε ετοιμότητα έξι ομάδες, συνολικά δύναμης 61 ανδρών, από:

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, υπάρχουν 13 μηχανήματα σε άμεση ετοιμότητα με το υποστηρικτικό προσωπικό τους στο 725 ΤΜΧ, καθώς επίσης διαθέσιμα 28 λεωφορεία των 50 θέσεων και 20 minibus των 6-14 θέσεων. Επίσης, σε 2ωρη ετοιμότητα βρίσκονται: από το ΓΕΣ ενενήντα άτομα, από το ΓΕΝ τριάντα άτομα και από το ΓΕΑ τριάντα άτομα. Μας ζητήθηκαν και έχουν εκπεμφθεί 7 επιπλέον περιπολίες σε Πάρνηθα (2 από ΔΕΠ, 2 από ΓΕΑ) και Υμηττό (2 από ΓΕΣ, 1 από ΓΕΝ).

Φωτογραφίες Intime News