ΓΕΕΘΑ: Αυτός είναι ο απολογισμός για το 2022 – Τα κυριότερα σημεία και δράσεις [pics]

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα ο ετήσιος απολογισμός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για το έτος 2022 στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου, καθώς και οι Διευθυντές των Κλάδων και των Ανεξαρτήτων Διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ.

Τι εξέτασε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ

Κατά τον απολογισμό έτους 2022, όπου αξιολογήθηκε και αναλύθηκε το έργο που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν οι Κλάδοι και οι Διευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, παρουσιάστηκε επίσης ο προγραμματισμός έργου για το έτος 2023 αναφορικά με τις Επιχειρήσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Αναδιοργάνωση του Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ και των ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ, τον Αμυντικό Σχεδιασμό και τα Εξοπλιστικά Προγράμματα, την Στρατιωτική Διπλωματία, καθώς και την Κοινωνική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε από τις ΕΔ κατά το 2022 στο πλαίσιο ενδελεχούς σχεδιασμού, τονίζοντας ότι η επίτευξη των τεθέντων στόχων αντανακλά στην εργατικότητα, στην επιμονή και στην υπομονή του προσωπικού τους, το οποίο μη φειδόμενου χρόνου και κόπου εργάζεται άοκνα, αποφασιστικά και με υψηλό φρόνημα για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας.

Τα κυριότερα σημεία του απολογισμού έχουν όπως παρακάτω:

Καταλήγοντας, ο Α/ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, τον Διοικητή της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, τους Διευθυντές των Κλάδων και Διευθύνσεων του Επιτελείου, καθώς και το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ για την πολυσχιδή και πολυεπίπεδη προσπάθεια που κατέβαλε, καλώντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και το 2023.