Στο ΚΕΑΤ ο Αρχηγός ΓΕΑ – Ενημερώθηκε για την προετοιμασία της άσκησης «Ramstein Flag 24»

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του, Ταξίαρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΑ ενημερώθηκε για την προετοιμασία της άσκησης «Ramstein Flag 24» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό που εμπλέκεται, καθώς και με τα στελέχη των αποστολών που έχουν ήδη αφιχθεί στη Μονάδα.

Στη «Ramstein Flag 24», η οποία θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μέρος συνολικά 13 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Είναι η πρώτη φορά που η άσκηση διοργανώνεται στην Ευρώπη με την Ελλάδα να είναι η φιλοξενούσα χώρα.

Τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, ενώ τα αεροσκάφη υποστήριξης θα επιχειρούν από το Άκτιο. Τα σενάρια της άσκησης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν κυρίως στο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και σε περιοχές του Αιγαίου, όχι όμως στο Ανατολικό Αιγαίο και θα περιλαμβάνουν αποστολές σύμφωνα με το επιχειρησιακό δόγμα του ΝΑΤΟ που αφορά μεγάλους Σχηματισμούς.

Όπως έχει γράψει και το OnAlert.gr, λίγο πριν ξεκινήσει η άσκηση, η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στο ΝΑΤΟ και την ελληνικό Επιτελείο, σχετικά με τα Σχέδια Πτήσης που πρέπει να καταθέσει για να συμμετάσχει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: