Ο Αρχηγός ΓΕΑ «καμάρωσε» τα ελληνικά μαχητικά στη διεθνή έκθεση «Royal International Air Tattoo» [pics]

Από την Τετάρτη 17 έως και την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, συμμετείχε στην Παγκόσμια Σύσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας και Διαστήματος (Global Air & Space Chiefs’ Conference – GACC) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50 Αρχηγοί από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με θέμα την αποτροπή και τη διαλειτουργικότητα για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και αναδυόμενων απειλών, συζητήθηκαν η θεωρία και η πρακτική της αποτροπής, η σημασία της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στην Αεροπορία, το Διάστημα και τον Κυβερνοχώρο.

Από την Παρασκευή 19 έως και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΑ, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διεθνή αεροπορική έκθεση «Royal International Air Tattoo», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Fairford. Στην εν λόγω έκθεση η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε με 2 αεροσκάφη F-16 Block 52+Advance και 2 F-4E Phantom II, όπως είχε γράψει και το OnAlert.gr. Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ, όπου συνομίλησε με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Στο περιθώριο των παραπάνω δραστηριοτήτων, δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθούν άτυπες συζητήσεις με Αρχηγούς φίλιων και συμμαχικών κρατών, όπου αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και δυνατότητες συνεκπαίδευσης.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Καναδός ομόλογός του, Lieutenant General Eric J. Kenny με την ευκαιρία της 100ης επετείου ίδρυσης της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο, κ. Ιωάννη Τσαούση.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Α/ΓΕΑ στην Βρετανία: