Αρχηγός ΓΕΑ: Η επίσκεψη στην Κύπρο και η υποδοχή από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς [pics]

Από τη Δευτέρα 12 έως την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΑ, μετέβη στη έδρα της Διοίκησης Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση (ΑΒ) «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης, Ταξίαρχος (Ι) Χρίστος Χρίστου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Αρχηγό ΕΦ, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα που άπτονται της διαρκούς αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας της ΕΦ με την Πολεμική Αεροπορία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Αρχηγός, μετέβη στην 55η Σμηναρχία Μάχης, στην ΑΒ Πάφου, όπου επισκέφθηκε την 450 Μοίρα Επιθετικών Ελικοπτέρων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ενημερώθηκε για το έργο και τις δραστηριότητες της Μοίρας, περιηγήθηκε στους χώρους της ΑΒ Πάφου και επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Αεροπορίας.

Επίσης πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες των αγώνων του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Δείτε φωτογραφίες: