Αρχηγός ΓΕΑ: Επισκέφθηκε την ΕΑΒ και ενημερώθηκε για την πρόοδο στη συντήρηση και αναβάθμιση των αεροσκαφών [pics]

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη, τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συντήρηση και αναβάθμιση πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας από την εταιρεία, περιηγήθηκε στους χώρους εργασίας και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δρομολογήσει ένα νέο σχέδιο εξυγίανσης για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, καθώς πλέον έχει περάσει στην εποπτεία του, ενώ ο ΥΕΘΑ κ.Δένδιας έχει ορίσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ΕΑΒ έχει αναλάβει την αναβάθμιση 83 μαχητικών F-16 block 52 σε επίπεδο Viper, από τα οποία έχει παραδώσει ως τώρα 17 αναβαθμισμένα αεροσκάφη στις δύο Πολεμικές Μοίρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2027.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη η συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας C-130B/H, με την ΕΑΒ να παραδίδει ένα ακόμη αεροσκάφος εντός του 2024.

Η ΕΑΒ έχει ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων της μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), το «ΑΡΧΥΤΑΣ» και το «ΓΡΥΠΑΣ».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΑ: