«Αποστολή εξετελέσθη…».Η ΠΑ στην Αλεξάνδρεια.

Δεν είναι εύκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από μία ταραγμένη περιοχή. Το απρόοπτο ,το ατυχές γεγονός, ο κίνδυνος πάντα υπάρχει και η προσοχή όσων έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την αποστολή πρέπει να είναι επικεντρωμένη στην αποστολή.

Αυτό ακριβώς έπραξαν και οι χειριστές της ΠΑ οι οποίοι ανέλαβαν την αποστολή μεταφοράς 184 Ελλήνων από την Αλεξάνδρεια στην Αθήνα. Σε μία πόλη που ο Ελληνισμός άνθισε και που ο σφυγμός του εξακολουθεί να είναι δυνατός λόγω της παρουσίας της ελληνικής κοινότητας,αλλά που οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδας  έκριναν σκόπιμο να …διακόψουν τα δρομολόγιά τους (!!!), η ΠΑ κλήθηκε να αναλάβει το βάρος της αποστολής. Και κατά γενική ομολογία τα πήγε περίφημα. Όπως πάντα.

Οι Έλληνες της Αιγύπτου μεταφέρθηκαν γρήγορα κα με ασφάλεια με τα πάντα σίγουρα φτερά της ΠΑ,σε μία επιχείρηση που κράτησε περίπου επτά ώρες. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θέλησαν να αφήσουν με βαρειά καρδιά τη πόλη τους,ήταν ηλικιωμένοι οι οποίοι θέλησαν να φύγουν όχι τόσο από φόβο,αλλά από αδυναμία να βλέπουν τη πόλη που αγάπησαν πληγωμένη από τη βία,το μίσος και το θάνατο.

Η ΠΑ παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν κι άλλοι Έλληνες από την Αλεξάνδρεια.