OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η «ζωηρή» βασίλισσα Φρειδερίκη!

18/11/2012 - 20:18
Share on FacebookShare on Twitter

Κι άλλες πτυχές της ζωής της Βασίλισσας Φρειδερικης έρχονται στο φως της δημοσιότητας και είναι όλες πιπεράτες.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στο φως λεπτομέρειες της ερωτικής σχέσης που είχε η Βασίλισσα Φρειδερίκη με τον διευθυντή της CIA, Αλεν Ντάλες.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ αυτό ήταν μόνο ένα επεισόδιο.

Εκτός λοιπόν από την σκανδαλιστική ιστορία με τον Αλεν Ντάλες (1893 – 1969), που διηγείται ο Στίβεν Κίντσερ στο βιβλίο του, υπάρχει και άλλη με πρωταγωνιστή τον Γιαν Σματς (1870 – 1950), πρωθυπουργό της Ν. Αφρικής και εκ των θεμελιωτών του απαρτχάιντ.
Και υπάρχει και μια τρίτη με τον κατά 37 χρόνια μεγαλύτερό της Τζορτζ Μάρσαλ (1880 – 1959), Αμερικανό στρατάρχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εμπνευστή του Σχεδίου για την οικονομική αναγέννηση της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Η Ελένη Βλάχου, η εκδότρια της «Καθημερινής», είναι εκείνη που περιγράφει, πώς ο Πέτρος της Ελλάδας (1908 – 1980) απέρριψε τη μεσολάβηση για να παντρευτεί τη Φρειδερίκη του Αννοβέρου.

Στον δεύτερο τόμο των Απομνημονευμάτων της, που τιτλοφόρησε «Δημοσιογραφικά χρόνια – πενήντα και κάτι», στη σελίδα 27, σκιαγραφεί τον Πέτρο σαν άνδρα με αθλητικό παράστημα, ξανθό και χαμογελαστό. Σημειώνει: «Είχαμε (σ.σ.: με τον πρίγκιπα Πέτρο) πολλούς κοινούς φίλους, Αθηναίους και Αλεξανδρινούς, και όταν μιλούσαμε μαζί για τα ταξίδια του, για το Θιβέτ και τις άλλες εξωτικές βουνοκορφές, όπου είχε σκαρφαλώσει, τον παρασύραμε σε δικά μας κουτσομπολιά, με κεντρικό πρόσωπο – ποιο άλλο; – τη Βασίλισσα Φρειδερίκη

.

«Ηταν η μεγάλος του εχθρός, δεν ήθελε να τον δει στα μάτια της. Και, κατά τη δική του άποψη, ο λόγος ήταν …ερωτικός. Πριν παρουσιαστεί ο Παύλος ως υποψήφιος γαμπρός, του την είχαν προσφέρει για νύφη… και την είχε απορρίψει. Μια ιστορία που την εγνώριζε και τη διηγιόταν μόνο ο ίδιος, διανθισμένη με λεπτομέρειες ελάχιστα κολακευτικές για την πριγκίπισσα με τα »χονδρά πόδια»».

Ο τότε διάδοχος Παύλος της Ελλάδας (1901 – 1964) έκανε την πρόταση γάμου το 1936, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου.

Η Φρειδερίκη ήταν 19 ετών, μέλος της ναζιστικής Νεολαίας. Ο γάμος της έγινε στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου 1938. Δεν αποτέλεσε κώλυμα το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν ταυτόχρονα θείος της και πρώτος εξάδελφος της μητέρας της. Αυτά συνηθίζονταν στις βασιλικές δυναστείες με βάση τον Σαλικό Νόμο, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.

Με τον Γιαν Σματς η Φρειδερίκη απέκτησε ιδιαίτερη σχέση κατά την παραμονή της στη Νότιο Αφρική, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο 70άρης Γιαν Κρίστιαν Σματς υπήρξε μέντορας και εραστής της.

Ο Σματς έγινε κουμπάρος της. Στο Κέιπ Τάουν βάφτισε το τρίτο παιδί της, την Ειρήνη. Θα είχε εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, αν το 1946 δεν επανερχόταν με δημοψήφισμα στην Ελλάδα ο βασιλιάς Γεώργιος Β’. 

«Το βράδυ θα έρθω σπίτι σου…» έγραψε στον στρατηγό Μάρσαλ.

Με τον στρατηγό Τζορτζ Μάρσαλ η Φρειδερίκη γνωρίστηκε το 1947 στο Λονδίνο. Ο τίτλος της ήταν τότε πριγκίπισσα διαδόχου.
Βασίλισσα έγινε την Πρωταπριλιά του ίδιου χρόνου, όταν ο σύζυγός της Παύλος διαδέχτηκε στον θρόνο τον αδελφό του Γεώργιο Β΄ (1890 – 1947). Ο Γεώργιος δεν είχε παιδιά και αυτός ήταν ο λόγος που είχε χωρίσει από την Ελισάβετ της Ρουμανίας (1894 – 1956).

Η Φρειδερίκη διατήρησε εμπιστευτική αλληλογραφία και στενές σχέσεις με τον Μάρσαλ μέχρι τον θάνατό του το 1959.

«Το βράδυ θα έρθω σπίτι σου» γράφει σε μία από τις επιστολές της. Η αλληλογραφία με τον βετεράνο στρατάρχη αποκαλύπτει τους τρυφερούς συναισθηματικούς δεσμούς, που αναπτύχθηκαν ανάμεσά τους. Ο ίδιος τη θεωρεί «πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια εργαζόμενη βασίλισσα».

Tags: CIA

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert