Φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές Τρικάλων όπου έγινε η απόδραση με Καλάσνικοφ

Φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές Τρικάλων όπου έγινε η μάχη με τα Καλάσνικοφ. Στις φωτογραφίες οι οποίες είναι από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ,φαίνονται τα σημεία στα οποία οι σφαίρες των καλάσνικοφ διαπέρασαν τα φυλάκια των φρουρών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., αποτελούμενη από τον Βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνο για θέματα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Τσουκαλά, την Βουλευτή Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσελη και τον συντονιστή του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο, επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες ενώ αντιμετωπίζονται ως «αναλώσιμο είδος» και όχι ως Άνθρωποι –που εξαιτίας της ανευθυνότητας της πολιτείας εργάζονται καθημερινά βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή
λόγω έλλειψης τόσο του προβλεπόμενου προσωπικού όσο και των μέσων αυτοπροστασίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για 80 κρατουμένους αντιστοιχεί ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, δεν καλύπτονται πλήρως οι σκοπιές της εξωτερικής φρουράς, ενώ τα μέτρα ασφαλείας υπολείπονται κατά πολύ των προβλεπομένων. Τα περιμετρικά φυλάκια απεδείχθησαν εν δυνάμει φέρετρα, αφού οι εκατοντάδες σφαίρες που έπεσαν κατά την τελευταία προσπάθεια απόδρασης κρατουμένων είχαν ως αποτέλεσμα τους σοβαρότατους τραυματισμούς δύο εξωτερικών φρουρών, που ζουν μόνο από τύχη, και αυτό γιατί οι σφαίρες διαπέρασαν τα τζάμια των παραθύρων που «ασφαλώς δεν είναι αλεξίσφαιρα», καθώς και τη βάση του φυλακίου που αντί να είναι κατασκευασμένη από μπετόν είναι κατασκευασμένη από ελενίτ.!!!