Επίσκεψη αγάπης έκαναν τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία στελεχών της ΠΑ στο «Σπίτι των Παιδιών» του Συλλόγου «Φλόγα».
Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), συνοδευόμενοι από μέλη οικογενειών και την Ορχήστρα της ΠΑ, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ξενώνα που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
»Καλές προσγειώσεις!»
Η αντιπροσωπεία έκατσε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα όσο κάνουν θεραπεία στις Ογκολογικές Κλινικές των παιδιατρικών Νοσοκομείων, τους μοίρασε δώρα και συμμετείχε στη γιορτή, όπου η Ορχήστρα της ΠΑ έπαιξε και τραγούδησε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί με τα παιδιά. Είναι μια »παράδοση» που συνεχίζει τα τελευταία χρόνια το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της. Τα παιδιά της Φλόγας, η Πρόεδρός της κ Μαρία Τρυφωνίδη,τα στελέχη και οι εθελοντές της ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο το προσωπικό της ΠΑ και καλές προσγειώσεις στους πιλότους!
Το έργο της Φλόγας
Η «ΦΛΟΓΑ», ο Σύλλογος που από το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για την στήριξη των μικρών ασθενών.
Στον Ξενώνα της Φλόγας δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων φιλοξενούνται δωρεάν στα 35 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.
Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε ασθενή παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ογκολόγων ιατρών τους προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.