Επισμηναγός Ομάδας Ζευς Γιακουμής: «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα…» – Το μήνυμα από το F-16 Falcon

Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς κατά την στρατιωτική παρέλαση είναι πλέον παράδοση. Όμως αυτή τη φορά το μήνυμα του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή πραγματικά συγκλόνισε.

«Πέρασαν, είπε, 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό», είπε από το πιλοτήριο του F-16 Falcon ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, της ομάδας Ζεύς με περισσότερες από 1.400 ώρες πτήσεις.

Και συνέχισε το μήνυμά του με τους στίχους του Κωστή Παλαμά: «»Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». Χρόνια πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλά Μακεδονία» κατέληξε ο επισμηναγός της ομάδας Ζευς.

Όλο το μήνυμα του Έλληνα πιλότου:

«Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια μας πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα…Με της καρδιάς το πυρρωμα μετριέται και με το αίμα».
Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!»

Ακούστε τον επισμηναγό της Ομάδας Ζευς:

Στον επισμηναγό της Ομάδας Ζευς απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων: «Κύριε Επισμηναγέ, σήμερα τιμάμε όλους εκείνους, που στο έπος του ‘40 αγωνίστηκαν ηρωικά και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Είμαστε ευγνώμονες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που εγγυώνται την εθνική μας ανεξαρτησία και προασπίζονται την πατρίδα από κάθε απειλή σε γη, ουρανό και θάλασσα. Χρόνια Πολλά».